Gå til sidens hovedinnhold

Tap for Ryanair i Borgarting lagmannsrett

Arbeidsrettssaken mellom Ryanair og en tidligere kabinansatt skal føres etter norske lover, slår Borgarting lagmannsrett fast.

Lagmannsretten begrunner den enstemmige dommen med at det er viktig å sikre arbeidstakere vern i det landet der de utfører sin økonomiske og samfunnsmessige funksjon.

Lagmannsretten har tidligere avgjort at saken mellom flygiganten Ryanair og den italienskfødte Alessandra Cocca skal føres for norske domstoler.

– Dette er en viktig seier for norske arbeidstakere, og et tilsvarende stort tap for det vi opplever som useriøse arbeidsgivere som forsøker å utnytte smutthull i lovverket, sier nestleder Vegard Einan i Parat – som fører saken for Cocca.

Lagmannsretten legger vekt på at Cocca mønstret av og på i Rygge mens hun jobbet for Ryanair.

– Derfor ville det vært helt urimelig om hun skulle vært nødt til å møte for irske domstoler, underlagt irske lover og med utgifter til irske advokater, sier Parats advokat Christen Horn Johannessen.

Ryanair har så langt anket alle avgjørelser som har gått mot selskapet i rettsstriden mellom dem og Cocca. En eventuell anke av spørsmålet om lovvalg kan derfor først få sin endelige avklaring i Høyesterett i løpet av våren neste år.

Cocca ble oppsagt kort tid før prøvetiden hennes gikk ut. Med bistand fra Parat har hun gått til sak mot Ryanair.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken