Tap for unge VIF-rekrutter

VOLDSLØKKA (vif.no): Et ungt rekruttlag tapte 2-0 for bunnlaget Ørn-Horten lørdag ettermiddag. Vålerenga spilte med ti mann i 85 minutter og fikk det tungt i sommervarmen på Bjølsen.

11.06.06 00:19

Kampen ble i realiteten avgjort allerede etter fem minutter da keeper Adam Larsen felte en Ørn-spiller på vei mot mål. Etter minutter med rådslagning med både linjemann og spillere dro dommeren opp det røde kortet.

– Jeg mener at det ikke er en klar målsjanse i og med at Ørn-spissen spiller ballen så langt foran seg at den går over linja. Han hadde aldri tatt igjen den ballen om han ikke hadde blitt felt. Men det er vanskelig å si. Vi hadde sikkert ropt på rødt kort selv, om det var vi som var i angrep, sier Vålerengatrener Andreas Holter til vif.no.

Tidlig baklengs
Det påfølgende frisparket skrudde Ørn-Hortens Daniel Moen Hansen i mål og Vålerenga var redusert til ti mann og lå ett mål under før fem minutter var spilt. Ti minutter senere doblet de brune fra Vestfold ledelsen da Sven Pollen Solbakken enkelt headet et overlegg i mål på bakre stolpe.

– Vi blir igjen felt av personlige feil. Feil som vi kanskje kan overleve på i juniorserien, men som vi blir brutalt straffet for i andredivisjon. I dag er det keeperne som er uheldig. Adam Larsen er ikke oppmerksom nok i situasjonen der han blir utvist, og Robin Vikskjold er feilplassert på Ørns første scoring, forteller Vålerengatreneren.

Obeng inn
Ved halvtid ble Levan Melkadze erstattet av Dennis Obeng og Vålerenga fikk mer bevegelse på topp. I begynnelsen av omgangen var hjemmelaget mer med i kampen og kom til enkelte muligheter, men måtte samtidig ta større sjanser bakover. Dette førte til at Ørn-Horten fikk et knippe store sjanser, men keeper Robin Vikskjold vartet opp med gode redninger og holdt nullen etter pause. Likevel var ikke motstanden avskrekkende.

– Ørn-Horten viser jo hvorfor de ligger der de ligger. Det var ikke noe stort fotballag vi møtte. Med 11 mann kunne vi kanskje gitt dem kamp, selv med juniorlaget vårt. Men Ørn-Horten fikk en sårt tiltrengt seier, og vi kastet bort tre poeng, sier Holter.

Ungt lag
Vålerengas rekrutter møtte Ørn med bare én seniorspiller på banen, han gikk ut ved halvtid. I tillegg manglet Mohammed Fellah og Jalal El-Gharbi som er i Portugal med U18-landslaget og Mustafa Achrifi som sonet for tre gule kort. Det var derfor et meget ungt lag, med blant annet tre guttespillere, som forsvarte Vålerengas ære denne ettermiddagen.

– Det er klart det er god matching for de yngste, men det blir litt tynt å stille med et såpass ungt lag i andredivisjon. Denne uka har vi spilt fem kamper med nesten reint juniorlag, det kan ikke fortsette sånn. Vi trenger hjelp fra a-laget for å holde oss i divisjonen, avslutter Holter.

9. serierunde, 2. divisjon avdeling 1
Vålerenga 2 – Ørn Horten 0-2 (0-2)

Voldsløkka match

Mål: 0-1 Daniel Moen Hansen (8), 0-2 Sven Pollen Solbakken (14)

Rødt kort Vålerenga: Adam Larsen
Gult kort Vålerenga: Jørgen Horn og Joakim Bekken

Vålerengas lag: Adam Larsen – Christian Svendby, Jørgen Horn, Kristoffer Thuen, Joakim Bekken – Mathias Samuelsen (Robin Vikskjold fra 6), Steinar Strømnes, Harmeet Singh, Amin Nouri – Dan Fellus (Kristian Brix fra 47), Levan Melkadze (Dennis Obeng fra 45)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.