RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tap i generalprøven

Sist oppdatert:
NADDERUD (vif.no): Vålerenga tapte 0-1 mot Stabæk i generalprøven på Nadderud mandag ettermiddag.

Vålerenga manglet landslagsspillerne Martin Andresen, Kristofer Hæstad, Jarl André Storbæk og Gunnar Heidar Thorvaldsson i søndagens generalprøve mot Stabæk. I tillegg måtte Bengt Sæternes melde forfall i timene før kampen.

Selv om Vålerenga yppet seg litt helt i starten av kampen, blant annet ved et fint raid av Daniel Fredheim Holm på venstrekanten, så var det hjemmelaget som tok ledelsen etter seks minutter. Nannskog fikk lagt inn fra høyrekanten og Vålerengas forsvars så ut til å ha tilsynelatende kontroll, men Tømmernes fikk kontroll på ballen og vendte opp på fem meter og trillet ballen forbi en utspilt Troy Perkins.

Kvarteret ut i kampen kunne Glenn Roberts utlignet for Vålerenga, etter at Allan Jepsen slo et fripark fra midt på banen opp i feltet. Roberts tok ned ballen på brystet og kjempet seg forbi Stabæk-forsvaret. Fra skrått hold prøvde han en avslutning men skuddet ble for løst og gikk rett på keeper Knudsen.

Rot i forsvar
Etter 22 minutter holdt Kjetil Wæhler og Troy Perkins på å rote det til for seg selv. Wæhler løp opp Andersson og spilte en ball tilbake til Perkins som slo en kort ball tilbake til Wæhler. Wæhler hadde ingen andre valg enn å igjen spille til Perkins, men ballen ble litt løs så Andersson holdt på spille ballen forbi en utrusende Perkins, som var våken og fikk sklitaklet ballen utover sidelinjen.

Fem minutter senere fikk Stabæk to cornere på rad etter at Keller igjen hadde kommet seg fri på høyrekanten og fått lagt inn foran mål. På den andre corneren bokset Perkins men fikk ikke helt trøkk i ballen så den datt ned syv meter fra mål. Midtstopper Kjølø prøvde en avslutning på halv volley men skuddet gikk høyt over.

Rødt kort
Fredheim Holm fikk en smell etter 31 minutter av kampen. Morten Skjønsberg, som tidligere i kampen hadde fått gult kort, gikk inn med full kraft i ryggen på Fredheim Holm som ble liggende med smerter i nakken, men etter litt behandling var han på banen igjen.

Det måtte gå som Skjønsberg mer eller mindre ba om etter flere etterslenger og taklinger helt i grenseland. 43 minutter ut i kampen kom han nok en gang på etterskudd mot Fredheim Holm og valgte å holde Vålerenga-spilleren igjen på ulovlig vis. Dommer Brage Sandemoen trakk opp det andre gule kortet og dermed ble Skjønsberg naturlig nok utvist.

Like etter det røde kortet var Andersson nære å øke Stabæks ledelse. Stabæk spilte seg fint gjennom Vålerengas forsvar og Andersson kom alene med Perkins på litt skrått hold. Han prøvde å lobbe over Perkins med forsøket gikk like utenfor.

Zajic inn
Vålerenga gjorde ett bytte i pausen da Bojan Zajic erstattet Daniel Fredheim Holm som fikk seg en par smeller i første omgang.

Vålerenga kom godt i gang etter pause og i løpet av de første fem minuttene var det et par anledninger som med litt mer presisjon kunne gitt scoring. Nærmest var Morten Berre som avsluttet fra ti meters hold etter at ballen datt ned i feltet, men skuddet gikk like utenfor.

Selv om Vålerenga styrte spillet de første ti minuttene av andre omgang, så viste Nannskog og Stabæk at de er å regne med på kontringer. Omtrent ut av ingenting smatt Nannskog i bakrom med Dan V. Thomassen tok opp jakten og hindret såpass at Perkins kunne slå avslutningen til en resultatløs corner.

Etter 59 minutter kunne og burde Bojan Zajic ha utlignet for Vålerenga. Høyreback Freddy dos Santos kom på et fint løp oppover høyrekanten og fikk lagt inn i feltet. På 16 meter stod Zajic, han dro av en mann og avsluttet men skuddet gikk så vidt utenfor målet.

Fellah inn
Vålerengas andre bytte kom etter 60 minutter når Mohammed Fellah erstattet Rune Lange. Morten Berre gikk dermed opp som spiss, Fellah som venstrekant og Zajic tok høyrekanten.

Stabæk fortsatte å gjøre det de er veldig gode på, kontre. Som etter 65 minutter når Alanzinho dro seg fri på venstrekanten og satt fart framover. Fra 13 meter prøvde han å lobbe over Perkins og i motsatt kryss med forsøket gikk utenfor.

Det var hjemmelaget som var det beste laget i midten av andre omgang men det var Vålerenga som fikk ballen i nettet når Berre headet et godt innlegg fra dos Santos i mål. Dessverre for Vålerenga annullerte dommeren scoringen fordi Roberts hadde vært litt i overkant tøff i en annen duell i feltet.

I sluttminuttene fikk Vålerenga en ny sjanse til å skape balanse i regnskapet. Først reddet Stabæk-keeper Knudsen Bojan Zajics avslutning fra skrått hold, før Morten Berre blåste returen over mål. Dermed endte generalprøven med 0-1-tap mot fjorårets sølvinner i en kamp som neppe går inn i historiebøkene. Uansett er det neste helgs serieåpning mot Aalesund på Ullevaal som gjelder. Da er også Vålerengas landslagsspillere tilbake i troppen.

Stabæk – Vålerenga 1-0 (1-0)
Treningskamp, Nadderud Stadion, 24.mars 2008, 2.010 tilskuere

Mål: 1-0 Jan Tømmernes (6)

Gule kort Vålerenga: Morten Berre, Dan Thomassen

Rødt kort: Morten M. Skjønsberg, Stabæk (to gule kort)

Vålerengas lag: 1 Troy Perkins – 6 Freddy dos Santos, 16 Dan V. Thomassen, 24 Kjetil Wæhler (5 André Muri inn 86), 3 Allan K. Jepsen – 11 Morten Berre, 10 Lars Iver Strand, 28 Harmeet Singh, 7 Daniel Fredheim Holm (26 Bojan Zajic inn 46) – 18 Rune Lange (17 Mohammed Fellah inn 60), 27 Glenn Roberts

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere