*Nettavisen* Nyheter.

Tap i siste sekund for Brann

Foto: EPA/SCANPIX

MOSKVA (ibergen.no): Etter scoring i siste sekund er Brann ute av UEFA-cupen, etter et forsmedelig 2-3-tap mot Lokomotiv Moskva.

29.09.05 21:26

Brann gikk offensivt ut med høyt press for å sikre seg avansement i UEFA-cupen. Med tap 1-2 fra forrige oppgjør måtte bergenserne ha seier i torsdag kveld for å gå videre.

Høyt press
Brann hadde første sjanse i kampens 7. minutt, på heading av Robbie Winters fra hjørnespark. Minuttet etterpå viste Lokomotiv hvor farlige de er på kontringer, da Tom Sanne mistet ballen på midten. To trekk senere var en russer alene med Håkon Opdal, som reddet mesterlig i beina på ham.

Paul Scharner har i første omgang vært majestetisk i midtforsvaret, og fikk god hjelp av Ragnvald Soma. Andre som spilte godt var Charlie Miller og Martin Knudsen.

Opdal utvist
I kampens 30. minutt fikk Lokomotiv kontringen som måtte komme. Etter en misforståelse på midten kom en Lokomotiv-spiller alene mot mål. Håkon Opdal misforstod situasjonen og ble stående på streken for lenge, før han rykket ut og felte russeren. Fellingen førte ikke bare til straffespark, men også til at Opdal ble utvist. Resten av kampen måtte Brann spille med ti mann på banen, etter at Martin Knudsen og Opdal gikk ut, og reservekeeper Thorbjørnsen ble satt inn.

Johan Torbjørnsen innledet med å redde straffesparket fra Lokomotiv-spilleren Fransisco Lima, som la en hardt skudd nede til høyre for Thorbjørnsen.

MacAlIister scoret
I siste sekund av første omgang fikk Brann uttelling for sitt offensive spill. Dylan MacAllister dro ballen med seg med hånden, og klinte til en dupper på direkten etter en lang ball fra Paul Scharner. Ballen spratt i bakken tre meter foran Lokomotiv-keeperen, spratt over ham og i mål.

Dermed måtte Brann jage ett mål til for å gå videre. 2-0 ville holdt, 2-1 ville gitt muligheter for straffespark, mens 3-2 ville gi avansement på grunnlag av bortemålsregelen.

Istedet ble det Lokomotiv som trakk det lengste strået. I andre omgang ble helten fra første omgang syndebukken. Urutinerte Johan Thorbjørnsen mottok en kortpasning fra Erlend Hanstveit og mens dette kanskje er Håkon Opdals sterkeste side som keeper, var Thorbjørnsen uheldig og satte klareringen i en motspiller og i mål. Dermed stod det 1-1.

Stormløp mot Brann
Andre omgang fortonet seg som et stormløp mot Brann-målet. Russiske stjerner hadde ingen interesse av å bli latterliggjort av norske annenfioliner.

Allerede i kampens 54. minutt var Thorbjørnsen nede og holdt et hardt skudd. Branns mulighet til å avgjøre kampen kom etter 57. minutt, da Erlend Hanstveit ble spilt igjennom av Dylan MacAllister. Men Hanstveit klarte ikke å stokke beina foran åpen kasse.

På tross av at Brann hadde én mann mindre på banen sakket de ikke av. Bergenserne prøvde å presse så godt det lot seg gjøre ved å sende Soma og Scharner opp på hver eneste corner og kast på russernes banehalvdel.

Brann startet langspurten med et kvarter igjen av kampen. Scharner spilte tidvis spiss - Brann visste at de måtte holde presset.

To kjappe scoringer
Charlie Miller ga Brann ny ledelse en kort stund i kampens 75. minutt. Han tok et kort corner, fikk ballen tilbake, drev inn til hjørnet av 16-meteren og klinket ballen i nærmeste kryss.

Men gleden var kortvarig. To minutter senere hadde Thorbjørnsen en nydelig redning, men måtte gi corner. Malkhaz Asatiani nådde høyest på hjørnesparket, og headet utagbart for keeper Thorbjørnsen på bakerste stolpe.

Like etter halvspilt andreomgang ble Arve Walde satt inn for Dylan MacAllister. Fem minutter før ordinær tid kom Eirik Huseklepp inn for Tom Sanne.

Det siste som skjedde i kampen var en scoring av Diniyar Bilyaletdinov. Han ble spilt igjennom på offside, men linjemannen holdt flagget nede. Bilyaletdinov kom alene med Thorbjørnsen, og scoret.

Brann kjempet tappert og skapte mange sjanser, men er nå ute av UEFA-cupen.

Her kan du se TV 2 Nettavisens resultatservice.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.