RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tap i Software Innovation - trenger ikke penger

Sist oppdatert:
Programvare- og tjenesteselskapet Software Innovation og toppsjef Per Kveim gikk på et tap i andre kvartal. Selskapet hevder de ikke trenger å gjennomføre en emisjo
Software Innovation foretokt en nedskrivning og avsetninger på til sammen 20,6 millioner kroner i forbindelse med det avviklede prosjekt med Broselskapene i Danmark. Dette er tidligere meldt av selskapet. Justert for dette omsatte Software Innovation for 97,9 millioner kroner i andre kvartal 2003, mot 132,5 millioner kroner i 2002. Selskapets driftsresultat (EBIT) endte på minus 26,3 millioner kroner i andre kvartal 2003 sammenlignet med 6,4
millioner kroner i andre kvartal 2002.

Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) endte på minus 22,4 millioner kroner for andre kvartal 2003, mot 10,7 millioner kroner i andre kvartal 2002.

Ekskludert avsetningnene til broprosjektet omsatte Software Innovation omsatte for 113,5 millioner kroner i andre kvartal, og fikk et driftsresultat (EBIT) endte på minus 5,7 millioner kroner.

Trenger ikke penger

Det som trolig var mest interessant med tallene fra Software Innovation torsdag var utviklingen i kontantstrømmen. Flere investorer har vært bekymret for om selskapet trenger å gjennomføre en emisjon for å bedre balansen.

Software Innovation skriver i meldingen at selskapet ikke trenger penger.

- Konsernet genererte en positiv kontantstrøm i andre kvartal på 4 millioner kroner, og hadde 48 millioner kroner i kontanter ved utløpet av andre kvartal. Konsernet har i løpet av første halvår 2003 forhåndsbetalt skatt på til sammen 8 millioner kroner. Disse vil bli tilbakebetalt i fjerde kvartal 2003. Med de kostnadsbesparende tiltak som er iverksatt for andre halvår og forventet kontantstrøm har selskapet ikke behov for tilførsel av kapital, heter det i en melding fra selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere