RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tap mot Strindheim

TRONDHEIM (vif.no): Vålerenga 2 tapte 5-1 borte mot Strindheim mandag kveld i en forholdsvis jevn kamp der hjemmelagets tre siste mål kom som et resultat av at Enga satset knallhardt på å utlikne Strindheims ledelse. Glenn Roberts scoret for VIF 2.

- Innsatsen til gutta er de ikke noe å si på. I dag er det summen av flere ting som gjør at vi taper. Vi bomma litt med taktiske valg, hadde noen avgjørende personlige feil og sleit litt med kommunikasjonen, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif.no.

- Når det går som det går, er dette kamper vi bare har lyst til å glemme.

Obengs-sjanser før pause
Vålerenga startet kampen best mot et godt hjemmelag. Etter syv minutter spilte Dennis Obengs seg fri med en glimrende to-fotsdribling, men avslutningen alene med keeper strøk like utenfor stolpen. Åtte minutter senere stupte Obeng frem mellom to stoppere på et innlegg fra Alex Mathisen, men headinga gikk utenfor lengste stolpe.

Også hjemmelaget hadde sine muligheter, men en god Øyvind Bolthof ryddet opp i det som kom. Midtveis i omgangen var VIF-rekruttene gode, kombinerte godt og fikk spillet til å flyte. Etter drøye halvtimen kom scoringa. Mohammed Fellah spilte fri Kristian Bix på venstresida med en presis pasning gjennom Strindheim-forsvaret, Brix fant Glenn Roberts foran mål som dunket ballen sikkert i nettet. Dessverre utliknet Strindheim minuttet etterpå.

- Vi scora et kjempemål, men var ikke fokusert i minuttet etter og får en baklengs med en gang. Det er synd for vi er fornøyd med førsteomgang og vi kunne fort ha ledet til pause, forteller Mikkelsen.

- Men vi sleit med frispillinga ev spissene våre. I stedet for å slå i bakrom slo vi baller som stopperne deres kunne rydde unna. Vi justerte litt og la en mann i mellomrommet og fikk bedre flyt.

Jaktet utlikning
Også andreomgang startet med en stor Vålerenga-sjanse. Mohammed Fellah fant Kristian Brix på venstrekanten som spilte ballen til Alex Mathisen som stod helt alene på elleve meter. Hjemmelagets keeper fikk imidlertid en fot på ballen. Fire minutter senere fikk hjemmelaget straffe da Glenn Robert stoppet en ball med hånda på streken. Straffen gikk i mål og Vålerenga la om til tre mann bak og bestemte seg for å satse knallhardt på utlikning.

Kristian Brix var god mot Strindheim og skapte store problemer for hjemmelagets forsvar helt til en Strindheim-spiller valgte å ta ham ut av kampen med en unødvendig stygg takling kvarteret ut i andreomgang. Taklingen sendte 16-åringen av banen med ribbensskade. Med Brix ute hadde hjemmelaget mindre å bekymre seg over og kunne flytte backen sin høyere på banen.

Strindheim økte ledelsen etter en knapp halvtimes spill og Vålerenga måtte satse enda hardere framover. Minutter etter var de nær ved å lykkes da Jørgen Horn fikk stå helt alene på bakre stolpe. Headingen gikk imidlertid rett på keeper. Med alle VIF-gutta i angrep kontret Strindheim inn sitt fjerde og femte mål i omgangens to siste minutter.

- Etter at vi kom under 2-1 bestemte vi oss for å gå for seier og la om til tre mann bak. Men det er ikke tvil om at det byttet gjorde at Strindheim fikk mye mer rom og dermed økte til 3-1. Det tar jeg på min kappe. Noen ganger treffer man med taktiske valg, andre ganger bommer mann. Sånn er det, sier Mikkelsen.

- Vi kunne selvfølgelig ha begrensa tapet, men det er ikke derfor vi driver med dette her. Vi gikk for seier og prøvde å score mål. I dag lykkes vi ikke og nå må vi glemme denne kampen se fremover mot neste oppgave. Kampene kommer tett denne uka.

4. runde, 2. divisjon avdeling 2
Strindheim – Vålerenga2 5-1 (1-1)

Strindheim kunstgress – 621 tilskuere

Mål: 0-1 Glenn Roberts (33), 1-1 Kristian Selnæs (34), 2-1 Thomas Rønning (str. 57), 3-1 Einar-Olav Brakstad (73), 4-1 Thomas Rønning (90), 5-1 Andreas Hovedmoen (91)

Gule kort Vålerenga: Kristoffer Thuen, Glenn Roberts, Formose Pape Mendy

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof – Fredrik Carlsen (Mathias Samuelsen fra 45), Jørgen Horn, Kristoffer Thuen, Amin Nouri – Alexander Mathisen, Harmeet Singh, Mohammed Fellah, Kristian Brix (Formose Pape Mendy fra 63) – Glenn Roberts, Dennis Obeng

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere