RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Fjord Line)

Taper millioner på Jupiter

Siden slutten av september har MS "Jupiter" lagt til kai i Danmark med 12 mann ombord. Det koster penger.

- Det kan være litt frustrerende å ha den samme utsikten hele tiden. Vi sjømenn vil helst være på sjøen, sier kaptein Leif Sture som feiret julen ombord på MS "Jupiter".

Siden slutten av september har skipet ligget i opplag i Fredericia i påvente av å bli solgt. Og for å holde skipet, har det vært nødvendig å ha en besetning på 12 mann ombord.

- Konsekvensene av å stenge dørene til et slikt skip, er vanskelig å fatte. Problemene og utgiftene kan fort bli veldig store og det er derfor viktig å holde det tekniske utstyret igang. Men vi håper selvsagt å få en snarlig løsning slik at skipet kan seile igjen, sier Sture til iBergen.no.

Millionkostnad
MS "Jupiter" som nå er eid av Troms Fylkes Dampskip Selskap (TFDS), har kostet selskapet oppunder millionen ved å ligge i opplag.

- Det er ingen ideell situasjon for oss, men det er nødvendig å ha mannskap ombord for å holde båten inntakt. Men vi har også brukt opplaget til å gjøre oppgraderinger på skipet. Vi har bare hatt utgifter knyttet til lønn og drift i vel en måned, sier direktør for rederidrift i TFDS, Torkel Torkelsen til iBergen.no.

Hvor lenge blir skipet liggende?
- Vi har hatt flere interessenter både på salg og på utleie, så forhåpentligvis blir det ikke liggende så lenge, sier Torkelsen som ikke vil kommentere om det eksisterer konkrete tilbud på skipet per i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere