RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taper millioner på navnebytte

Sist oppdatert:
Kanal24 taper millioner av kroner på den bitre striden med P4 før radiokanalen i det hele tatt er kommet på lufta.

Kanal24-sjef Arne H. Krumsvik bekrefter overfor NTB at endringen av navn fra Kanal4 til Kanal24 har medført store utgifter, blant annet til logoer, rundt 2.500 boards rundt om i landet samt nye avis-, TV- og nettannonser.

- Dette koster oss flere millioner. Når vi har gjenopprettet mye av skaden, vil vi la jurister se på omfanget og deretter vurdere å sende regningen videre, sier Krumsvik med klar adresse til Kalle Lisberg og P4.

40 millioner i erstatning

Avgjørelsen om å stoppe bruken av Kanal4 kom på julaften. Fredrikstad tingrett slo fast at kanalens navn og jingler var for lik P4s. I retten krevde Kanal4 at P4 måtte stille sikkerhet for 40 millioner kroner i tilfelle erstatningssøksmål i etterkant. Dette kravet ble avvist av retten som i stedet påla Kanal4 å garantere for 20 millioner kroner hvis kanalen ikke skiftet navn slik retten påla dem å gjøre.

Nå skiftet den nye radiokanalen navn sporenstreks, men rasler altså forsatt med sablene overfor sin argeste konkurrent. Dette, til tross for tre strake tap i retten like oppunder jul, inkludert kampen for å hindre P4 i å skifte frekvens før nyttår. Dette har blant annet resultert i flere hundre tusen tapte kroner bare i saksomkostninger.

Da Kanal24 fortsatt hadde merkevarenavnet Kanal4, sa 74 prosent av alle spurte at de kjente navnet på den nye radiokanalen. Nå må den Fredrikstad-baserte radiostasjonen bygge en ny merkevare.

- Vi må tilstrebe å komme opp på samme nivå, men det kan ta tid. Uker og måneder, sier Krumsvik, som vil avvente juristenes konklusjon før han tar en beslutning om hva han skal gjøre i forhold til P4.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere