RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taper tre millioner daglig på russisk laksenekt

Sist oppdatert:
Norske lakseprodusenter vil tape minst tre millioner kroner daglig når virkningene av det russiske importforbudet mot laks fra Norge melder seg for fullt
Det vil først skje 10. januar, da den russiske jule- og nyttårsferien er over, melder Dagbladet. Ifølge avisen vil lakseprodusentene her hjemme tape minst tre millioner kroner om dagen så lenge importforbudet står.

– Vi er bekymret. Det er tvingende nødvendig med en løsning så fort som mulig. Russland er vårt hurtigst voksende marked for fersk laks. Det har fått stor betydning for næringen, sier informasjonssjef Kjersti Bruheim i Fiskeri- og havbruksnæringens fellesorganisasjon.

Norge eksporterer laks til Russland for rundt 600 millioner kroner i året, og norske myndigheter arbeider nå intenst for å få til en løsning med russerne. 12. og 13. januar vil departementsråd Jørn Krog i Fiskeri- og kystdepartementet møte den nye russiske forhandlingslederen i den norsk-russiske fiskerikommisjonen, Viacheslav Volokh, til utvidede samtaler.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere