RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapsmarerittet fortsetter for Bank 1 Oslo

Sist oppdatert:
Elendigheten tok ikke slutt med Finance Credit for Bank 1 Oslo, som er en del av Sparebank1 Gruppen. Utlånstapene fortsetter i første kvartal
Bank 1 Oslo var blant de største taperne på Finance Credit-skandalen, men elendigheten er ikke over.

I første kvartal kom den enda flere tapsbomber, som medførte at banken fikk et resultat før skatt på minus 63,4 millioner kroner, mot pluss 24,8 samme kvartal i fjor.

Den underliggende driften var marginalt svekket, og det var utlånstapene som gjorde den store forskjellen.

- Utsiktene for norsk økonomi og verdensøkonomien er ikke særlig lyse ved utgangen av 1. kvartal 2003. Styret er forberedt på at det for resten av året vil kunne påløpe noe større tap enn hva som har vært normalt de senere år, heter det i kvartalsrapporten.

Netto tap i kvartalet var 90,2 millioner kroner, en økning på 84,4 millioner fra samme kvartal i fjor. Det er gjort en gjennomgang av porteføljen på bedriftsmarkedet, samtidig som banken tar et tap på 24,1 millioner på overtatte aksjer i Pan Fish.

Brutto tapsmerkede utlån er på 592,3 millioner kroner, en økning på 472,3 millioner i forhold til samme tidpunkt i fjor.

Brutto misligholdte utlån er på 4,3 prosent, mot 0,9 prosent i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere