RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte alt på luksushotell

Sist oppdatert:
Idyll ble mareritt. Fem eldre damer tapte sparepengene på luksushotell på Norefjell.

Nå har den 65 år gamle norsklektor Grethe Hilditch ved Høgskolen saksøkt sin mangeårige økonomiske rådgiver, skriver Dagens Næringsliv.

Kvinnen hadde solgt en eiendom hun hadde arvet, og satt med 10 millioner kroner som skulle investeres. Pengene skulle sikre henne en god alderdom.

Rådgiveren anbefalte henne å putte pengene i Skiers Lodge på Norefjell: Et hotellprosjekt som trengte penger. Hun ble aksjonær sammen med flere andre eldre damer. Det var i 2007. Hotellet er ennå ikke bygget.

– Hennes tanke var at hun ønsket å ha penger å bruke som pensjonist, mens hun fortsatt var frisk og rask til å reise og gjennomføre andre planer. Så gikk det aldeles galt, sier Hilditch' advokat Harald Hjort til avisen.

Den økonomiske rådgiveren er saksøkt fordi han anbefalte sin klient å putte penger i et høyrisikoprosjekt. Penger han visste kvinnen ville ha som en trygghet i alderdommen.

Tidligere dommer ved Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, Gro Hillestad Thune, investerte 2,5 millioner kroner prosjektet.

– Hele prosjektet er et problem og er tragisk slik det ble. Jeg orker nesten ikke å snakke om det. Det er gjort noen forsøk på å få prosjektet på beina. Alle fortviler over dette, det ble helt feil, og det skulle aldri vært puttet inn penger på de premissene der, sier Hillestad Thune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere