*Nettavisen* Nyheter.

Tapte alt på vill aksjehandel

Investor Thore Mjeldheim har ruinert seg fullstendig på aksjehandel gjennom flere meglerhus. Les og hør investorens lydbånd med megleren her:

19.05.08 00:15

Vestlandsinvestoren Thore Mjeldheim har spilt vekk 20 millioner kroner i aksjemarkedet gjennom flere meglerhus, deriblant DnB NOR Markets og Pareto Securities.iMarkedet.no har tidligere omtalt den ville handelen som investoren fikk gjøre gjennom meglerhuset Pareto. Blant annet fikk Mjeldheim kjøpe aksjer for 30 millioner kroner i Statoil, en handel som skulle påføre han store tap. Pareto har nå gått til sak mot Mjeldheim for å få dekket sine utestående krav.iMarkedet.no publiserte også, for første gang i historien, lydbåndsamtaler der de dramatiske handlene som påførte stortap. Sjekk ut de oppsiktsvekkende samtalene her:Tapte millioner på Statoil - Hør hvordan

Til Dagens Næringsliv forteller Mjeldheim at hans ulykke startet i februar i fjor. Da ringte en aksjemegler fra DnB NOR Markets og rådet han til å shorte Statoil. Han solgte 20.000 Statoil-aksjer som han ikke hadde, i forbindelse med statens nedsalg og håpet at han ville få kjøpt dem tilbake da staten skulle selge seg ned.Slik gikk det ikke, og tapene kom.- Det var det første tapet jeg hadde i aksjemarkedet. Jeg fikk beskjed fra meglerhuset om at dette skulle det ikke bli problem å ta inn igjen. Her var det bare å shorte 100.000 Statoil og falt den en krone var det 100.000 kroner i gevinst, forteller investoren til avisen.Den ville spekulasjonen fortsatte, gjennom flere meglerhus som blant annet ABG Sundal Collier, Pareto, Alfred Berg og DnB NOR Markets. I sistnevnte meglerhus hadde han en kreditt som stadig ble trukket lengre og lengre.Nå skylder Mjeldheim DnB NOR Markets og flere andre meglerhus flere millioner kroner. Tapet skal være på rundt 20 millioner kroner og DnB NOR truer med å ta fra han huset.- Jeg erkjenner jo at jeg har vært dum og blåøyd, men tapene ble etter hvert så store at panikken tok meg tok meg totalt og med god hjelp av DnB NOR, sier Mjeldheim til Dagens Næringsliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag