RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte milliarder - får 850 mill.

Sist oppdatert:
Toppsjefen i storbank risikerer å få en av tidenes største sluttpakker.
Den amerikanske investeringsbanken Merrill Lynch har tirsdag fjernet toppsjefen Stan O'Neal, ifølge MarketWatch.

Han skal selv ha signalisert at han gir seg, etter at styret skal ha mistet tilliten til han. Med seg i fallet kan han få en sluttpakke på utrolige 159 millioner dollar, om lag 852 millioner kroner etter dagens kurs, ifølge The Guardian.

Styreleder og konsernsjef er Stanley O’Neal. Han har vært i hardt vær etter at han personlig har tatt initiativ til oppkjøpssamtaler med banken Wachovia. Styret skal ha blitt så forbannet med at O’Neal skal ha innledet samtalene uten at de er blitt informert at de begynte å diskutere utskiftninger.

Han har vært ansatt i banken i 21 år, og i 2002 ble han den første fargede til å styre en bank på Wall Street

Tidenes tap

Foruten den tabben regnes O'Neal som hovedmannen bak bankgigantens største tap i dens 93 år lange historie.

Etter en risikofylt lånefinansiert investeringsstrategi mot det amerikanske boligmarkedet, som slo helt feil i sommer, har banken estimert sine forpliktelser til svimlende 7,9 milliarder dollar. Analytikerne spår imidlertid at summen kan nå helt opp til 12 milliarder dollar, ifølge The Guardian.

Ifølge utregninger foretatt av James Reda & Associates kan O'Neal imidlertid se fremtiden lyst i møte. De anslår at mannen vil få en gullkantet fallskjerm bestående av 30 millioner dollar i pensjonsordninger pluss 129 millioner dollar i aksjer og opsjoner. Disse tallene kommer i tillegg til fjorårets lønnsutbetaling på 48 millioner dollar.

Reagerer

Ikke uventet er en slik etterlønn en brannfakkel også i USA.

- Det er klanderverdig at en som ødelegger ting så kraftig skal få en slik mengde penger, sier presidenten i pressgruppen, Investors for Director Accountability, Frederick Rowe, ifølge avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere