RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/Scanpix

Tapte millionsøksmål mot Antidoping Norge

Sist oppdatert:
Sandvolleyballspiller Vegard Høidalen tapte millionsøksmålet mot Antidoping Norge.

«Retten kan ikke se at Antidoping Norges tre advarsler til Høidalen var gitt på feil grunnlag ut i fra slik NIFs regelverk lød på det aktuelle tidspunktet (...) Med dette som utgangspunkt er det vanskelig å se at Antidoping Norge kan bebreides for at Høidalen ble anmeldt til NIFs domsutvalg. Retten kan heller ikke se at det i denne situasjonen var klanderverdig av Antidoping Norge å påstå suspensjon av Høidalen» skriver Oslo tingrett i dommen.

Sandvolleyballspiller Vegard Høidalen krevde 3,6 millioner kroner i erstatning fra Stiftelsen Antidoping Norge. Antidoping Norge anmeldte Høidalen for tre brudd på meldeplikten over en periode på 18 måneder i 2006 til 2008.

- Det er hyggelig at Antidoping Norge har vunnet saken fullt ut slik tingretten skriver, sier Antidoping Norges prosessfullmektig, Mikal Brøndmo i advokatfirmaet Haavind, til Nettavisen.

150 norske toppidrettsutøvere har meldeplikt til Antidoping Norge om hvor de er, slik at stiftelsen kan komme på uanmeldte kontroller. Det var denne meldeplikten Antidoping Norge mente at Høidalen hadde brutt, men som Høidalen mente at han ikke hadde brutt.

Tapte og vant
Høidalen ble først dømt i Idrettens domsutvalg, og midlertidig suspendert fra konkurranse og organisert trening i to måneder. Saken ble anket, og Høidalen ble frikjent i appellutvalget i Norges Idrettsforbund.

Høidalen gikk til sivilt søksmål mot Antidoping Norge fordi han mente at stiftelsen har behandlet saken feil. Han krevde å få erstatet tapte inntekter på grunn av saken.

- Jeg har lidd et økonomisk tap, og det har gått ut over det sportslige siden jeg ble utestengt på et verst tenkelig tidspunkt og tapte masse plasser på rankingen, har Høidalen tidligere sagt til TV 2.no.

- Om jeg ikke har rett på noen kompensasjon etter det som har skjedd, så er rettssikkerheten til utøverne null og niks og ingenting, sa han til NRK.

Slipper saksomkostninger
Selv om Oslo tingrett ikke gir Høidalen medhold i kravet om erstatning, så slipper Høidalen å betale saksomkostninger.

«Retten er under noe tvil kommet til at tungtveiende grunner gjør det rimelig å frita Vegard Høidalen for å erstatte Antidoping Norges sakskostnader, jf tvisteloven § 20-2 tredje ledd. Retten viser til at NIFs appellutvalg faktisk frifant ham. Med det ble han gitt en grunngitt forventning om at han kunne vinne frem i et erstatningssøksmål mot påtaleorganet. Sakskostnader tilkjennes derfor ikke. Hver av partene bærer sine egne sakskostnader» konkluderer Oslo tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere