RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte mot Ap i retten

Foto: Jarlsberg Avis (Jarlsberg Avis)
Sist oppdatert:
Jack Wang saksøkte Arbeiderpartiet etter å ha blitt ekskludert. Men der nådde han ikke fram.

Wang er kommunestyrerepresentant i Hof kommune og tillitsvalgt i Fagforbundet, og saksøkte Arbeiderpartiet etter at han ble ekskludert fra både lokallaget, fylkeslaget, sentralstyret og landsstyret. Han krevde oppreisning og at eksklusjonen måtte oppheves.

I slutten av april møtte Wang sitt tidligere parti i Oslo tingrett, og onsdag kom dommen.

Ekspolitikeren nådde ikke fram. Tingretten har frikjent Arbeiderpartiet.

- Rettens konklusjon er at landsstyret hadde hjemmel til å ekskludere Jack Wang, og at eksklusjonsvedtaket er gyldig, skriver retten i dommen.

«Pulehuer»
Nettavisen omtalte bakgrunnen for eksklusjonssaken første gang i 2007. I en e-post omtalte Wang sine partikolleger blant annet som «pulehuer».

Før rettssaken startet i april, fortalte han hvordan han føler seg behandlet av Arbeiderpartiet.

- Dette har gått fra vondt til verre til verst. Ap er et anstendig parti med en anstendig politikk, så det er uforståelig at de har stått bak en slik uanstendig prosess mot meg. Dette er David mot Goliat. Og om de høye herrer i Ap leser sin bibelhistorie, så skjønner de hvilken vei dette går. Ap skal tvinges i kne i retten, sa Wang til Nettavisen.

LES OGSÅ: Kalte Ap-kolleger for «pulehuer»

Kritiserte Ap
Bakgrunnen for eksklusjonssaken er blant annet at Wang på e-postlista SV-debatt, en e-postliste som er for SV-medlemmer og SV-sympatisører, karakteriserte Arbeiderpartiet som et borgerlig parti, samt at han gikk hardt ut mot lokallagets ordførerkandidat Berit Solbakken.

Det er da det sprekker for Wang, og han sender følgende e-post til sine partikolleger:

«Drittsekker! Pulehuer! Løgnere og bedragere! I kveld har dere begått en skjenselshandling! Dette har ingenting med SV-debatt å gjøre. Dra til helvete med Sv-debatt! Og det har ikke en dritt med utenrikspolitikk å gjøre! Dra til helvete med utenrikspolitikken også! For feigheten er så motbydelig at Hofs befolkning kommer til å gjennomskue den. Alle kommer til å gjennomskue den! Og de vil snu seg vekk i avsky, slik jeg gjør, fordi kvalmen blir så voldsom at det er vanskelig å tenke på dere uten å spy!

OK, Berit. Dette stikket gikk til deg. Det er greit. Jeg gratulerer. Men vi skal ta stikk etter stikk du og jeg. Det er et faktum både du og bermen din burde tenke alvorlig på.»

- Vil anke
Selv hevdet han at han står lojalt for Aps politikk og program, og sa allerede da at han vil anke dersom partiet ville vinne.

- Om Ap vinner saken, så anker jeg. Partiet har rett til å bestemme i eget hus, men de kan ikke gjøre som de vil. Det er ikke noe hus i hele landet hvor man kan gjøre akkurat som man vil. Prosessen jeg har vært utsatt for minner om anarkistiske tilstander. Det skal være rettssikkerhet også i organisasjonslivet, sa Wang i april.

Retten mener imidlertid at Wang ikke har vært lojal mot partiet. De mener han handlet i strid med vedtektene da han i et konstituerende kommunestyremøte foreslo en annen varaordførerkandidat fra Høyre.

- Hans opptreden innebar en motarbeidelse av den varaordføreren Hof Arbeiderparti hadde samlet seg om, og som dessuten fulgte av samarbeidsavtalene med Høyre, står det i dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere