RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte mot Napster.no

Sist oppdatert:
Musikkbransjen mente at lenker på nettstedet Napster.no har ført til tapt platesalg. Lagmannsretten var ikke av samme oppfatning og ga ikke medhold i erstatningskravet.

Musikkbransjen nådde dermed ikke fram med sitt krav om erstatning fra mannen bak nettstedet Napster.no, Frank Allan Bruvik.

- Det er helt fantastisk. Retten har lagt vekt på at nettsiden min bare hadde pekere til musikkfiler, og ikke lagret musikkfiler selv. Dermed er det ikke snakk om fremføring av musikk til andre, sier en glad Frank Allan Bruvik (25) til NTB etter at dommen falt i Eidsivating lagmannsrett onsdag.

Advokat Anders Mediaas Wagle representerer saksøkerne og varsler at dommen sannsynligvis blir anket til Høyesterett.

I Sør-Gudbrandsdal tingrett i januar i fjor ble Bruvik dømt til å betale 100.000 kroner i erstatning til saksøkerne fra TONO, Nordisk Copyright Bureau, EMI, BMG, Sony, Universal, IFPI Norge og Antipiratgruppen. Han ble dømt for medvirkning til nedlasting av musikkfiler.

Lagmannsretten la vekt på at Bruvik verken brukte musikkfilene eller lagret eller kopierte dem selv, men at nettsiden hans bare inneholdt brukeres henvisninger til hvor filene fantes.

  (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere