*Nettavisen* Nyheter.

Tapte på overtid

BELLEVUE (vif.no): Til tross for imponerende innsats i nitti minutter, tapte et ungt Vålerenga-lag mot Sprint-Jeløy lørdag. Veteranen Gard Kristiansen scoret Sprints mål på overtid i 2. omgang.

15.05.06 21:35

Vi møter et Sprint-lag som jobber hardt, men gutta våre gjør en imponerende innsats og står i mot Sprint-Jeløys store spillere. Jeg synes vi hadde fortjent poeng i dag, sier Vålerengatrener Andreas Holter til vif.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vålerenga II hang godt med på notene i førsteomgang. Unggutta matchet sterke Sprint-spillere i duellene og vartet opp med fine tekniske detaljer. Bakerst var midtstopperne Jørgen Horn og Steinar Strømnes sikre. Omgangens største mulighet hadde Levan Melkadze da han alene med keeper flikket ballen utenfor etter å ha blitt spilt gjennom av Amin Nouri.

- Førsteomgang er grei og vi jobber bra. I andreomgang har vi en bra periode fra ti til tjuefem minutter der vi trykker Sprint-Jeløy tilbake. Sprint tok imidlertid mer over mot slutten av omgangen og skapte en del sjanser. Vi satt egentlig med en litt vondt følelse i minuttene før seiersmålet, sier Holter.

Bittert baklengsmål
Sprint-Jeløys seiersmål var av det bitre slaget. På overtid i andreomgang fikk hjemmelaget corner fra høyresiden. Ballen ble slått over Vålerengaforsvaret og endte til slutt hos Gard Kristiansen som uforstyrret kunne heade ballen i mål fra fem meter.

- Vi blir straffet for store feil i forkant av scoringen. Feil vi ikke har råd til å gjøre. Først gjør vi en personlig feil på høyresiden som ender med at Sprint-Jeløy får corner. På den påfølgende corneren glipper vi markeringer overalt, det står ledige Sprintspillere både på bakre stolpe og inne i feltet. Det er feil som vi ikke har råd til å gjøre og som vi blir straffet hardt for i andredivisjon, forteller Holter.

- Det er bittert for gutta, men god læring. Det får fatale konsekvenser når man gjør slike feil. Og skal spillerne ta et steg videre, må de lære av egne feil. Alt i alt en grei kamp fra vår side. Det er vanskelig å møte Sprint-Jeløy på bortebane. Vi hadde vært godt fornøyd om vi hadde fått med oss poeng herfra.

Klikk på bildet for å forstørre.

Godt forsvar
Andreas Holter trekker frem midtstopperne som Vålerengas beste.

- Jørgen Horn og Steinar Strømnes var veldig solide i midtforsvaret før pause, og Morten Lie og Kristoffer Thuen kommer inn og rydder unna når Jørgen og Steinar må ut med skade i andreomgang. Hele laget leverer bra innsats, men forsvarspillerne er våre beste i dag, i tillegg til Øyvind Bolthof som varter opp med noen kvalifiserte redninger, avslutter Holter.

5. runde, 2. divisjon avdeling 1
Sprint-Jeløy – Vålerenga II 1-0 (0-0)

Bellevue – 55 betalende tilskuere

Mål: 1-0 Gard Kristiansen (91)

Gult kort Vålerenga: Jalal El-Gharbi

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof – Christian Svendby, Jørgen Horn (Kristoffer Thuen fra 51), Steinar Strømnes (Morten Lie fra 45), Amin Nouri – Dan Alberto Fellus, Jalal El-Gharbi, Mohammed Fellah, Alexander Mathisen (Mustafa Achrifi fra 45) – Glenn Roberts, Levan Melkadze.

Tabell og kampoppsett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag