Tapte på straffer

Vålerengas juniorlag tapte på straffer mot Fredrikstads juniorlag i fjerde runde i NM.

03.09.11 18:49

Av Ole Martin Grønset

Vålerengas juniorlag gjestet lørdag formiddag Fredrikstad stadion og Fredrikstads juniorlag til kamp i fjerde runde i NM for juniorlag. Vålerenga var for dagen forsterket med Håvard Nielsen som kom rett fra landslagssamling med G18-landslaget.

Ikke festfotball

Første omgang bar preg av to lag som prøvde mye men fikk til lite, begge lagene hadde sine halvsjanser men ingen av lagene vartet opp med noen form for festfotball.

Etter ca 40 minutter tok Fredrikstad en corner mens Vålerenga halvsov. Corneren var en kort variant og Vålerenga hang ikke helt med og Fredrikstad utnyttet situasjonen til fulle og gikk opp i ledelsen.

Fredrikstad holdt ledelsen ut omgangen og kunne gå til pause med 1-0.

Dårlig betalt for sjansene

I pausen la Vålerengas trenerteam litt om på taktikken og flyttet Håvard Nielsen inn i 10-er rollen, og satte Jibril Bojang inn på høyre kanten.

Det virket som et helt nytt Vålerenga som entret banen til andre omgang, etter ca 10 minutters spill hadde de skapt flere målsjanser enn i hele første omgang og de presset på et Fredrikstad som lå bakpå og forsøkte seg på kontringer.

Vålerenga slet med å få betalt for innsatsen og all jobbingen, og måtte vente helt til det 84. minutt før de fikk utligningen. Shåresh Ahmadi viste sin luftstyrke da han headet en corner kontant i mål til 1-1.

De siste minuttene av kampen var Fredrikstad på hæla og Vålerenga produserte flere store sjanser. Ahmadi fikk et mål annullert samt at Andreas Lund og Jibril Bojang hadde hvert sitt skudd like utenfor.

Dermed stod det 1-1 etter ordinær tid og lagene måtte ut i ekstraomganger.

Ekstraomgangene ble spilt over 2 ganger 5 min og ingen av lagene var interessert i å ta for store sjanser og kampen måtte dermed avgjøres på straffer.

Straffedrama

I straffekonkurransen var Vålerengas Nikolai Næss uheldig å bomme på Vålerengas tredje straffe.

På den påfølgende straffen til Fredrikstad reddet Vålerenga keeper Gard Aarvik mesterlig, men dommeren mente Aarvik beveget seg for tidlig og straffen måtte dermed tas på nytt, til store protester fra Vålerengas spillere, trenere, og tilskuere. Det neste forsøket gikk i mål.

Fredrikstad satte også inn sin femte straffe og er dermed klare for semifinale i NM for juniorlag.

- Jævla surt

- Akkurat nå er det jævla surt å tape på en straffekonkurranse. Jeg føler at det er jevnt og at vi tar over en periode, og så går kampen til straffer og der kan alt skje, forteller trener Raymond Mikkelsen.

- Jeg er stolt av gutta som ikke gir opp og klarer å score fem minutter før slutt, og vi får et mål annullert som jeg ikke skjønner så mye av, men vi må være bedre i banespillet og avgjøre kampen før, sier Mikkelsen.

- Jeg syns vi får til mer etablert spill i andre omgang og vi trykker på, jeg trodde faktisk vi skulle klare å vinne dette, og det er klart vi er jævla skuffa når det ikke går veien, avslutter Mikkelsen.

Fredrikstad jr. – Vålerenga jr. 6-4 e.str. 1-1 (1-0)
Fredrikstad stadion, 4.runde G-19 NM, 03.09.11

Mål: 1-0 Fredrikstad (39), 1-1 Shåresh Ahmadi (48)

Straffekonkurransen: 1-0 FFK, 1-1 Lars Vincent Andersen, 2-1 FFK, 2-2 Deniz Payasli, 3-2 FFK, 3-2 Nikolai Næss (bom), 4-2 FFK, 4-3 Andreas Lund, 5-3 FFK

Vålerengas juniorlag: Gard Aarvik – Deniz Payasli, Marcus Kveen, Nikolai Næss(Victor Johansen inn 75, Næss inn igjen 2.e.o), Lars Vincent Andersen – Shola Akiniemi, Andreas Lund – Chuma Anene, Ghayas Zahid (Jibril Bojang inn 45, Zahid inn igjen 2.e.o), Håvard Nielsen – Shåresh Ahmadi

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.