RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte tross Mario-dobbel

Sist oppdatert:
Toppet Start-lag for sterke for Vålerengas juniorer.

- Det var en helt fortjent Start-seier, men vi tar med oss at vi ga dem kamp. Vi reiser ikke hjem som slakt, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif-fotball.no etter mandagens 4-3-tap på Kristiansand stadion.

- Start stilte opp mot det sterkeste de kunne stille, mens vi stort sett bare hadde med oss juniorer hit. Start var best, men det skulle egentlig bare mangle. Vi er fornøyd med innstillinga til gutta. De jobba bra og ga seg ikke, dessuten var de effektive og utnyttet sjansene godt. Men samtidig slapp vi inn fire mål og da er det vanskelig å vinne fotballkamper.

Tidlig scoring
Det startet trått for Vålerenga i Kristiansand. Allerede etter seks minutter lå den første ballen i nettet bak Øyvind Bolthof.

- Start fikk rullet opp litt for enkelt på venstresida før Aram Khalili ekspederte innlegget i mål. Vi kom oss imidlertid mer med i kampen etter hvert og etter halvspilt omgang fikk vi straffe etter at en Start-spiller blokkerte et skudd med hånda. Straffa satt Mario i mål, forteller Holter.

Bare minutter senere hadde Vålerenga snudd kampen.

- Anders Lie tok med seg ballen fra midtbanen før han smalt ballen opp i nærmeste kryss fra 14 meter. En flott scoring og en veldig bra prestasjon av Anders.

- Etter scoringene var vi mer med i kampen. Vi hadde noen gode tilløp, men klarte ikke å skape de helt store sjansene.

Tre kjappe
Sjanser skapte imidlertid hjemmelaget som scoret tre mål på fem minutter.

- De utliknet etter en ny opprulling på venstresida. Innlegget traff igjen Aram Khalili som headet ballen i et nesten åpent mål. Like etter scoret Christian Follerås etter en corner og vi lå med ett under til pause.

- Det var surt at vi ikke klarte å holde på 2-1-ledelsen, vi var ikke konsentrerte nok i forkant av scoringene, men samtidig var det ikke noe å si på at Start ledet.

Minuttet ut i andreomgang økte Start ledelsen til 4-2.

- Det var den verst tenkelige starten for oss. Vi var ubesluttsomme og fikk ikke klarert, dermed kunne Morten Hæstad dunke ballen opp i hjørnet fra åtte meter.

- Da så det veldig dårlig ut for oss og vi fryktet det verste. Start hadde helt klart ballen mest, men de klarte ikke å skape like mye trykk på oss som før pause.

Marios andre
25 minutter før slutt ble Mario Roberto Martínez felt innenfor Starts straffefelt. Midtbanespilleren tok straffen selv og reduserte til 3-4.

- Vi øynet muligheten til å stjele med oss et poeng etter reduseringa, men vi klarte ikke å skape all verden bortsett fra noen dødballer som kanskje kunne blitt noe.

Med to straffemål og ellers godt spill leverte Mario Roberto Martínez sin kanskje beste kamp i Vålerenga-drakta.

- Mario var god i dag og var flink til å holde på ballen. Han dro av folk og skapte mye på egenhånd, forteller Holter.

- I tillegg skal Haakon Farstadvoll og Savas Tirit ha skryt for at de jobbet og sleit voldsomt på midtbanen. På topp ble Anders Lie mye alene, men han jobbet iherdig og scoret kampens fineste mål.

Start 2 - Vålerenga 2 4-3 (3-2)
Kristiansand stadion

Mål: 1-0 Aram Khalili (6), 1-1 Mario Roberto Martínez (str. 20), 1-2 Anders Lie (25), 2-2 Aram Khalili (41), 3-2 Christian Follerås (44), 4-2 Morten Hæstad (46), 4-3 Mario Roberto Martínez (str. 65)

Vålerenga: Øyvind Bolthof – Soliman Aoudia (Martin Gooderham fra 75), Stian Eriksen, Prince Mambouana, Emilo Garcia – Savas Tirit, Haakon Farstadvoll, Mario Roberto Martínez, Kajan Kiruba (Mikael Johansen fra 62), Håvard Nielsen – Anders Lie (Pål Strømberg fra 75)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere