*Nettavisen* Nyheter.

Tar av for Norwegian

Flyselskapet Norwegian vil i løpet av våren etablere nye ruter både innenlands og til utlandet. Samtidig utfordrer selskapet SAS Braathens på ruten Bergen - Oslo.

05.01.06 14:29

I løpet av vårparten vil Norwegian etablere en direkterute fra Flesland til Hamburg. Ruten skal ifølge Norwegian gå to ganger i uka.

- Den nye ruten alene vil gi reiselivet på Vestlandet økte inntekter på over 50 millioner kroner i året, sier administrerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos, på en pressekonferanse torsdag.

Viser muskler
I tillegg til å etablere en rute til Hamburg legger selskapet en bredside mot SAS Braathens i konkuransen om reisende på Vestlandet.

I midten av mars vil Norwegian bryte monopolet på strekningen mellom Stavanger og Bergen og slår til med fem daglige avganger mellom de to byene.

Styrker seg på Flesland
Selskapet øker også antall avganger til både Oslo og Trondheim. Fra 1. mai vil selskapet ha tolv daglige avganger mellom Bergen og Oslo, mens det vil gå elleve daglige avganger på strekningen til Trondheim.

Selskapet vil i tillegg etablere en base på Flesland bestående av tre fly.

- Ved å legge en slik flybase i Bergen, skaper Norwegian over 100 arbeidsplasser på Flesland. Dette kommer på toppen av ringvirkningene de nye rutene vil gi i bergensregionen, forteller Kjos.

Norwegian transporterte 3,3 millioner reisende i 2005.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.