RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar av for Norwegian

Sist oppdatert:
Flyselskapet Norwegian vil i løpet av våren etablere nye ruter både innenlands og til utlandet. Samtidig utfordrer selskapet SAS Braathens på ruten Bergen - Oslo.

I løpet av vårparten vil Norwegian etablere en direkterute fra Flesland til Hamburg. Ruten skal ifølge Norwegian gå to ganger i uka.

- Den nye ruten alene vil gi reiselivet på Vestlandet økte inntekter på over 50 millioner kroner i året, sier administrerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos, på en pressekonferanse torsdag.

Viser muskler
I tillegg til å etablere en rute til Hamburg legger selskapet en bredside mot SAS Braathens i konkuransen om reisende på Vestlandet.

I midten av mars vil Norwegian bryte monopolet på strekningen mellom Stavanger og Bergen og slår til med fem daglige avganger mellom de to byene.

Styrker seg på Flesland
Selskapet øker også antall avganger til både Oslo og Trondheim. Fra 1. mai vil selskapet ha tolv daglige avganger mellom Bergen og Oslo, mens det vil gå elleve daglige avganger på strekningen til Trondheim.

Selskapet vil i tillegg etablere en base på Flesland bestående av tre fly.

- Ved å legge en slik flybase i Bergen, skaper Norwegian over 100 arbeidsplasser på Flesland. Dette kommer på toppen av ringvirkningene de nye rutene vil gi i bergensregionen, forteller Kjos.

Norwegian transporterte 3,3 millioner reisende i 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere