*Nettavisen* Nyheter.

Tar avskjed med Monica Iselin

Foto: Elias Dahlen (BA)

Monica Iselin Didriksen ble 18 år. I dag blir Utøya-offeret fulgt til graven i Fana.

10.08.11 17:06

For 18 år siden døpte sokneprest Gunnar Nesse Monica Iselin Didriksen. I dag forretter han begravelsen hennes fra Fana kirke, skriver BA.

Fana kirke er fylt opp til siste plass. Foran kirken er det pyntet med liljer. Folk som ikke får plass i kirken kan følge seremonien via en storskjerm utenfor.

– Vi var fem, nå er vi bare fire. Vi har mistet lillejenten vår, sa moren Therese i sin minnetale.

Glad i musikk
Under seremonien framhevet sokneprest Gunnar Nesse den sterke musikkinteressen Monica Iselin hadde. Popartisten Chris Medina, kjent fra «American Idol», kom til Fana kirke for å synge sin mest kjente låt, «What are words». Det var familien som hadde fått superstjernen til å komme, etter det BA.no forstår.

– Like før Monica dro til Utøya satt hun på rommet sitt og hørte på «What are words». Hun var spesielt glad i den teksten, Nesse.

– Dette var den siste sangen familien hørte sammen før hun reiste.

Skulle vært russ
Den unge AUF-eren ble drept på Utøya 22. juli. Hun er et av 69 ofre som ble tatt av dage i massakren på Utøya. Fem av dem var fra Hordaland. Monica Iselin er den siste fra Hordaland som blir stedt til hvile. 18-åringen var fra Sund, men har familie og nære bånd til Fana.

Monica Iselin var aktiv i Sund AUF. Hun skulle ha vært en del av det nye avgangskullet ved Bergen Katedralhøyskole som begynner på skolen 17. august. Venner beskriver henne som en sprudlende og unik.

– Sammen skal vi finne ut av mørket
Statsminister Jens Stoltenberg og helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen representerer regjeringen i begravelsen.

– Monica var en jente med så mange varme klemmer. En ung politiker med sterk rettferdighetssans. Hun reiste til Utøya for å skape en drøm. Det skulle bli vennskap, politikk, sang og liv. I stedet samles vi her og må ta farvel. Vi ble frarøvet Monica Iselin, sa Stoltenberg.

Henvendt til foreldrene talte statsministeren:

– Dere opplever alle foreldres mareritt. Dere er nødt til å leve videre. Dere skal vite at dere ikke er alene. Sammen skal vi finne ut av mørket. Det fellesskapet Monica Iselin viet sitt politiske liv til, skal være der for dere.

Tide har satt opp busser mellom Sund og Fjell slik at flest mulig får mulighet til å delta i begravelsen. Bussene er en støtteerklæring fra Tide, og var gratis å reise med.

I dag blir tre av totalt 77 ofre stedt til hvile etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya.

Flere nyheter fra Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.