RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar avstand fra Westergaard-attentat

Foto: Miriam Dalsgaard (AP)
Sist oppdatert:
De 57 muslimske medlemslandene i OIC tar avstand fra attentatet mot karikaturtegneren Kurt Westergaard.

En talsmann for Organization of the the Islamic Conference (OIC) uttrykker bekymring for drapsforsøket mot den danske tegneren Kurt Westergaard, mannen som i 2005 utløste karikaturstriden med sin tegning av profeten Muhammed med en bombe i turbanen.

På sin hjemmeside skriver OIC at dersom attentatet viser seg å være en reaksjon på karikaturene fra 2005 tar organisasjonen sterk avstand fra det fordi en slik handling strider mot islams lære og verdier.

En 28 år gammel somalier er siktet for drapsforsøk på Kurt Westergaard.

The Organization of the the Islamic Conference (OIC) er den største verdensorganisasjonen etter FN med 57 medlemsstater. OIC betegner seg selv som den muslimske verdens kollektive røst. I organisasjonens charter heter det blant annet at de skal jobbe for å styrke båndene mellom medlemsstatene samt støtte og fremme de muslimske landenes interesser i forhold til det internasjonale samfunn.

Les mer på OICs flerspråklige hjemmeside her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere