Gå til sidens hovedinnhold

Tar både Xbox 360 og Playstation 3 en Wii?

Det ser ut til at Microsoft og Sony forbereder bevegelsesfølsomme kontrollere.

(Spill): Wii har gjort enorm suksess med sine unike spillkontroller. Ved hjelp av en sensor ved TV-en registrerer konsollen bevegelsen din og du kan for eksempel spill tennis ved å bruke kontrolleren akkurat som en virkelig tennisracket.

Trenger ikke kontroller

Nå kan det se ut til at både Microsoft og Sony kopierer funksjonaliteten. Et bildetips sendt til nettsiden Engadget viser en Xbox 360 tilsynelatende koblet sammen med en bevegelsessensor. Forskjellen fra Wii sin løsning ser ut til å være at denne sensoren er utstyrt med kamera og mikrofon og skal etter sigende registrere bevegelse uten behov for en kontroller.

Klikk her for å se tipsbildet nettsiden har fått tilsendt.

Ifølge artikkelen til Engadget vil bevegelser som spark, slag og hopp og selv mindre bevegelser som å gripe og klype bli overført direkte til et spill. Klapping kan brukes i for eksempel spørrespill og kameraet kan gi et virkelighetstro bilde av spillerne. Sensoren skal også kunne overse bevegelser og lyder i bakgrunnen.

Ekstratilbehør som dette kan være hva microsoftsjef Don Mattrick mente da han nylig sa at «Microsoft forbereder seg til en stor presentasjon på E3 som vil forandre hvordan folk forholder seg til hjemmeunderholdning», skriver Eurogamer. E3-messen i Los Angeles, igjen regnet som verdens største spillmesse, arrangeres mellom 2. og 4. juni.

Avansert sensor til PS3

Ifølge en kilde bransjebladet Variety har snakket med forbereder også Sony lignende utstyr for Playstation 3. Nettsiden skriver at utstyret vil bli annonsert den 2. juni på Sonys pressekonferanse i forbindelse med E3.

Denne sensoren skal være mer følsom enn Wiis kontroller og er basert på LED-lys i forskjellige farger og størrelser og som lyser i ulike retninger. Dette skal gjøre det mulig å blant annet registrere bevegelse mot og fra TV-skjermen og dessuten hvor raskt spilleren beveger seg.

Ifølge nettsiden 1up.com vil Sony også lansere en ny versjon av Playstation Portable på E3. Den mye omtalte maskinvareoppgraderingen skal hete «PSP Go!».

Når det gjelder maskinvaren bekrefter kildene til 1up.com at UMD-formatet blir forkastet og at PSP Go! har en skyvbar skjerm som kan skjule kontrollknappene. Det blir imidlertid ikke implementert en ny analog styrespake, Sony beholder etter sigende dagens kontrolloppsett. Siden UMD-en forsvinner skal Sony ha tilrettelagt over 100 titler som kan lastes ned til maskinen. «Gran Turismo Mobile» sies å være en av storspillene ved lansering.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Kommentarer til denne saken