RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar bulk og rigg

Sist oppdatert:
DnB Nor Markets tar et strategisk bytte av aksjer i sin portefølje.
Meglerhuset bytter ut fisk og finans med bulk og rigg denne uken.

- Golden Ocean går inn fordi bulkratene, målt ved Baltic Dry Index, fortsetter å sette rekorder, noe som fremdeles ikke er reflektert i estimatene for selskapet, begrunner DnB Nor Markets.

Meglerhuset forventer en fortsatt sterk utvikling i det underliggende markedet for frakt av kull og jernmalm. Markedet ser ut til å holde seg sterkt helt frem til 2009. Samtidig trekker de frem at skipsverdiene stiger stadig og det bidrar til at de hever verdiestimat av bulkrederiet.

DnB Nor Markets ønsker også å utnytte prisutviklingen i oljemarkedet og tar inn riggselskapet Songa Offshore. I tillegg er Arne Blystads riggjuvel ferdig med oppgraderingene av riggene som er godt posisjonert for nye kontrakter i Australia og Norge

John Fredriksens fiskeselskap Marine Harvest blir lempet ut siden laksemarkedet fortsetter å svekke seg. Uroen i kredittmarkedene gjør at Sparebanken 1 Midt-Norge lider samme skjebne. Finansaksjer er blitt mer sårbare etter problemene.

Porteføljen til DnB Nor Markets i uke 39

* Petroleum Geo Service
* Sevan
* Tandberg
* Orkla
* Golar LNG
* Yara
* Golden Ocean
* Songa Offshore

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere