*Nettavisen* Nyheter.

Tar en omvei

Tangaroa seiler ikke rett mot Tahiti, først skal flåten innom Raiatea. Her finner du planen for resten av ekspedisjonen.

23.07.06 14:45

Raiatea ligger nord-vest for Tahiti, som er ekspedisjonens endelige mål, så gutta seiler en lang og kronglete omvei gjennom flere øygrupper.

I dagsrapportenkan du følge ferden over Stillehavet, dag for dag. Vi legger ut posisjon, rapport om vær og vind, og lydrapporter, bilder og video fra flåten!

Klikk på bildet for å forstørre.

Barriere-rev
Raiatea er en helt annen type øy en atollen Raroia. På Raiatea ligger korall-revet som en mur, et barriere-rev, rundt de de vulkanske tvillingøyene Raiatea og Tahaa, med flere åpninger inn i den dype lagunen. Øygruppen er 43 km lang, og 18 km på det bredeste.

Menneskeofring
På Raiatea skal Tangaroa delta på en stor Heyerdahl-konferanse som arrangeres 23. juli på Taputapuatea marae.

Klikk på bildet for å forstørre.

I før-kristen tid var Raiatea det religiøse og kulturelle senteret i Polynesia, og Taputapuatea marae var den aller helligste tempelplassen, med store steinaltere der det skal ha foregått menneskeofringer. Stedet er nå utgravd og gjort tilgjengelig for publikum.

Fra Raiatea seiler Tangaroa videre til Tahiti, der de planlegger å ankomme 29. juli. Der arrangeres det en festival over flere dager, som kuliminerer i at Tangaroa kommer seilende inn på havnen i Papeete.

Hjem i august
Det offisielle programmet på Tahiti avsluttes rundt 6. august, men gutta blir på Tahiti halvannen uke til for å ordne alt det praktiske rundt hjemsendelsen av flåte og utstyr. Anders, Bjarne, Olav, Torgeir, og Øyvin regner med å komme til Norge helgen 19-20. august, mens Roberto drar hjem til Lima.

Tangaroa-flåten fraktes til Norge på et lasteskip. I september/oktober ankommer den Larvik der flåten skal stilles ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.