RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar et jafs av Prosafe

Sist oppdatert:
Sohmen-familien har gjennom selskapet BW Limited bladd opp milliarder for å sikre seg aksjer i Prosafe.
Det børsnoterte selskapet BW Offshore Limited melder at de har kjøpt seg opp i Prosafe. Totalt eier BW Offshore 12.257.085 aksjer kjøpet, noe som tilsvarer 5,3 prosent av aksjene i Prosafe. Posten ble kjøpt til 86 kroner per aksje.

Fra før eier BW Limited 39.675.905 aksjer i Prosafe, og gruppen har dermed nå kontroll på 22,6 prosent av de utestående aksjene i Prosafe.

BW Offshore har tidligere sagt at de vil være en aktiv deltager i konsolideringen i FPSO-bransjen. Selskapet tror at de sammen med Prosafe kan bli en stor aktør innen FPSO med det største geografiske omfanget i bransjen, samt godt posisjonert til å utnytte vekstmulighetene.

For å finansiere kjøpet vil BW Offshore gjennomføre en emisjon på 1,1 milliarder kroner. Carnegie har fått oppdraget med å hente inn provenyet gjennom å utstede 43.605.016 aksjer til en tegningskurs på 26 kroner. BW Limited har garantert for emisjonen, og de som har solgt Prosafe-aksjer til BW Offshore skal tegne seg for en betydelig andel aksjer i emisjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere