RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar farvel med silikonen

Sist oppdatert:
En etter en har Norges store glamourmodeller tatt farvel med sine silikonbryster og advarer unge jenter mot å forstørre brystene.

(SIDE2:) Tirsdag ble det klart at Lene Alexandra hadde fått fjernet sine store silikonimplantat i brystene.

Artisten gikk til kirurgen og fikk fjernet 1,2 kilo silikon

- En befrielse!
- Dette er en befrielse! Utrolig deilig å få tilbake mine egne små og naturlige bryster. Nå kan jeg til og med sove på magen, sier Lene Alexandra til Se og Hør.

Men tidligere manager Christer Falck mente det var en skandale og sier Lene Alexandra har bygget sin artistkarriere på låter som «My Boobs Are Okay».

- Brystreduksjonen truer karrieren,, sa han til VG.

Blir stygge arr
I dagens Dagbladet går Helene Rask ut og advarer unge jenter mot å legge inn silikon i brystene.

- Det er et forholdsvis lite snitt som skal til for å legge inn silikonen. Men for å ta den ut igjen, kreves mye mer, sier Helene Rask som forteller at hun har store arr.

Selv var hun 19 år da hun tok første operasjon. Siden har hun hatt tre til ifølge Dagbladet . Rask mener at grensen for å få lagt inn silikon bør være 21 år gammel. I dag er den 18 år gammel, men mange klinikker opererer med en høyere grense.

Colosseumsklinikken i Oslo skriver dette på sine nettsider: «Colosseumklinikkens leger vil imidlertid ut fra en faglig og moralsk vurdering avgjøre grunnlaget for operasjon. Vi vil derfor ikke operere personer under 20 år med mindre det finnes tungtveiende grunner for det og da først etter samtale med pårørende eller etter henvisning fra psykiater/psykolog».

Fjerner silikonen
Helene Rask var første blant de norske glamourmodellene som fjernet silikonen. Deretter fulgte Aylar Lie. Også hun sa at puppene hadde etter hvert voldt henne mer smerte enn glede. Valget var imidlertid ikke helt enkelt-

- Puppene var en viktig del av meg, og er jo tross alt blitt mitt største varemerke, sa Aylar til Se og Hør etterpå.

Tidligere i år rapporterte Her og Nå at modellen aktet å få nye innlegg, men Lie har selv avvist å kommentere dette.

Greit nok, men ikke sexy
En undersøkelse blant leserne av DinSide - Helse viser at mange synes at silikon i brystene er greit. Derimot var det mange av de spurte som ikke synes det var spesielt sexy.

En kjapp ringerunde til plastiske kirurger i Norge fra Side2s siste viste også at sommeren fremdeles er høytid for å forstørre brystene.

Colosseum Klinikken i Oslo sa til Side2 at de merket pågangen fra jenter som vil forstørre brystene før fellesferien. Det er nemlig da folk har tid og mulighet til å ta operasjonen og la det hele i etterkant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere