RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar Fjord og Frontline inn blant favorittene

Sist oppdatert:
Det nye sammenslåtte meglerhuset DnB Nor Markets liker Fjord og Frontline. Her kan du se en gjennomgang av meglerhusets favorittaksjer
Fra i dag er det første gang Gjensidige NOR Equities og DnB Markets sender ut sine ukesportefølje samlet. Det gjør de under headingen DnB NOR Markets.

I ukesporteføljene samler DnB Nor Markets sine favorittaksjer innen forskjellige sektorer på Oslo Børs.

De to meglerhusene starter sin samlede portefølje med å ta inn Fjord- og Frontline-aksjen. Samtidig tas Stolt-Nielsen-aksjen ut av ukesporteføljen.

Dette skriver DnB Nor Markets om Fjord-aksjen:

- Vi venter en oppgang i lakseprisen på kort sikt, og fundamentalt sett ser tilbud og etterspørselssiden positiv ut inn i 2004. Vi tror at lakseprisene kommer til å stiger opp mot 30 kroner/kilo. Selskapet har god likviditet og liten balansemessig risiko og tjener allerede gode penger i Chile.

Om Frontline skriver meglerhuset:

- Oljeprisen fortsetter å holde seg høy, hvilket indikerer fortsatt god etterspørsel etter olje. Dette gir støtte til fraktratene. Samtidig er Frontline under refinansiering, som vil gi store ekstraordinære utbytter fra selskapet. Vi tror den nye selskapsstrukturen hvor eierskap og drift av flåten er skilt i to ulike selskaper synliggjør hvilke verdier som ligger i selskapet. Vi ser heller ikke for oss noe kutt i OPEC-kvotene på neste OPEC-møte i februar. Tvert imot, oljeprisen ligger over OPECs prisintervall, hvilket isolert sett skulle tilsi en produksjonsøkning.

Dette er DnB Nor Markets-porteføljen:

* Aker Kværner
* Fjord Seafood
* Frontline
* Norske Skog
* Smedvig
* Telenor
* TGS Nopec
* Wilh. Wilhelmsen

Avkastning:

Porteføljen: 0,5 % sist uke, hittil i år 17,4 %.
OSEBX: -0,9 % sist uke, 7,6 % hittil i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere