RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar gevinst i Fred. Olsen Energy

Sist oppdatert:
Meglerhuset Terra er ute med en ny liste over sine favorittaksjer denne uken. Her tas gevinst i offshore-aksjen Fred. Olsen Energy
Terra er ute med en ny ukesportefølje. I porteføljen tar meglerhuset inn sine favorittaksjer innen ulike sektorer på Børsen.

Terra velger denne uken å ta Orkla og Tandberg inn i porteføljen, mens meglerhuset tar gevinst i Fred. Olsen Energy.

- Selv gjør vi tre endringer i porteføljen i det vi vekter oss noe ned innen offshore. Valget faller på Fred Olsen Energy etter at vi har hatt en avkastning på nesten 20 prosent på to uker. Selskapet kan imidlertid bli omfattet av en positiv nyhetsstrøm utover våren à la det vi har sett i Smedvig siden før jul og vi utelukker derfor ikke at aksjen kommer inn igjen på et senere tidspunkt, heter det i rapporten.

Knyttet til Tandberg og Orkla skriver Terra dette i rapporten til sine kunder:

- Vi har tatt opp kursmålet til 70 kroner i det korte bildet og setter derfor aksjen inn i denne ukens portefølje, heter det.

Og:

- Med hensyn til Orkla så ser vi for oss en opptur etter at selskapet har underperformet kraftig den siste tiden. Aksjen ligger i dag på samme nivå som etter tredje kvartal, og bare merverdien i porteføljen (Telenor som er en av de tyngste postene har for eksempel løftet seg nærmere 20 prosent) som utgjør en tredjedel av Orklas markedsverdi burde tilsi en kursoppgang. Når så ikke har skjedd, ligger det i visse problemer for Carlsberg og ikke minst den overdrevne frykten for LIDL's inntog i Norge. Samtidig er det en viss skepsis til hva marginene generelt vil bringe fremover på bakgrunn den lavprisølkrigen vi har sett de siste månedene, heter det.

Dette er denne ukens Terra-portefølje:

* Telenor
* Smedvig
* Tandberg
* Aker Kvaerner
* Axis-Shield
* Storebrand
* Orkla

Avkastning:

Porteføljen: 1,1 % sist uke, 13,8 % hittil i år.
Hovedindeksen: -0,9 % sist uke, 7,6 % hittil i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere