RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar ikke avstand fra gatekampene i Oslo

Foto: Lars Joakim Skarvøy (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Flere støtteorganisasjoner for palestinerne vil ikke ta avstand fra bråket i Oslo sentrum torsdag kveld.

Olaf Svorstøl, leder av Fellesutvalget for Palestina, legger noe av skylden for opptøyene på Siv Jensen.

- Vi setter oss ikke til dommere over dem som velger å aksjonere på en annen måte. Siv Jensens provokasjoner utløste forbannelse. Vi skiller ikke mellom verdige og uverdige demonstrasjoner, sier Svorstøl til Dagbladet.

Han mener at Israels støttespillere spiller en stor rolle når det gjelder å skape bråk i Oslo, og at dette ikke har kommet ordentlig fram.

Ni siktet
Ni av de 37 arresterte vil bli siktet for vold mot politiet og risikerer ubetinget fengsel.

- På samme dag som Siv Jensen sto på talerstolen for å støtte Israels bombing av Gaza, blir drepte barn gravd fram fra ruinene. Mens resten av det internasjonale samfunnet arbeider for en våpenhvile, velger altså partilederen for et av Norges største partier å gå på talerstolen for å forsvare drapene på sivile i et av verdens tettest befolkede områder, sier de to.

Leder i rød Ungdom, Mari Eifring, oppfordrer til fredelige demonstrasjoner, men understreker at ikke alle som var innblandet i bråket torsdag var pøbler.

Ber politiet roe ned
- Mange unge mennesker får utløp for frustrasjonen sin, og det må vi ta på alvor. de er ikke bare pøbel som er ute etter bråk, mener RU-lederen, skriver NTB.

Lørdag er det planlagt nytt demonstrasjonstog mot krigen i Gaza. Leder Mari Eifring i Rød Ungdom ber politiet roe ned bruken av tåregass

- Tåregassen er med på å hausse opp stemningen og forsterke situasjonen. Det kan føre til mer bråk, sier hun til NRK.

Politiinspektør Johan Fredriksen mener derimot at tåregass er langt bedre enn køller når politiet må gripe inn overfor voldsomme demonstranter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere