RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar individuelle hensyn i treninga

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Vålerenga er inne i en av årets hardeste treningsperioder foran 2007-sesongen, samtidig som treningskampene står for tur. Det betyr individuelle hensyn i treningsarbeidet.

Medisinsk ansvarlig Haakon Schwabe passer på at spillerne ikke blir overbelastet, for å unngå skadeavbrekk i en viktig opptreningsperiode før sesongstart.

- Det er litt vanskelig å finne balansegangen i denne perioden. Vi ønsker å koste på for å være best mulig forberedt til sesongstart, samtidig som vi må ta hensyn i forhold til kampene som kommer i mellom. Dette blir spesielt viktig på La Manga, forklarer han.

- Derfor får vi nok vår tøffeste periode nå og fram til La Manga. Der skal vi spille fire kamper på to uker, og da kan vi ikke kjøre på som vi gjør nå, hvor vi trener mye men med mye variasjon.

Individuelle hensyn
Førstkommende lørdag venter Lyn til treningskamp i Vallhall, og selv om det ser bra ut i troppen akkurat nå, kan endringer skje inn mot kampen.

- Vi må ta individuelle hensyn i en slik periode vi er inne i nå. Vi ønsker å bli mer og mer individ-orienterte i forhold til treningsopplegget, i forhold til form, spillerposisjon, alder og hva som trengs for å være best mulig rustet. Vi må kunne ta ut folk om det er noe på gang, slik at vi ikke tar sjanser i forhold til eventuelle skader.

Kjetil Wæhler, Thomas Holm og Alexander Mathisen sto over kampen mot Sandefjord på lørdag, men trente alle for fullt på mandag. Ronny Johnsen trenger litt mer trening før han prøves i kamp.

- Ronny hadde tenkt å legge opp, og har ikke helt fulgt vinterprogrammet til de andre gutta. Derfor får han litt mer treningsgrunnlag før vi slipper han løs i kamp, avslutter Schwabe.

Treningskampen mot Lyn spilles i Vallhall lørdag kl. 14.30. Billetter kjøpes direkte i døra, og koster kr. 50 for voksen og kr. 30 for barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere