*Nettavisen* Nyheter.

Tar ingen sjanser

Foto: YURIY DYACHYSHYN (AFP/Scanpix)

I Ukraina er det noen som jobber ekstra hardt for ikke å få svineinfluensa.

En ung mann har tatt på seg en gassmaske i kampen mot svineinfluensa i Ukraina.

Offentlig kommunikasjon bør unngås om man er redd for å bli smittet. På denne bussen har flere tatt på seg munnbind, men for enkelte føles det kanskje bedre med en gassmaske.

Les også: - Unødvendig å gå med munnbind på gaten

71 døde på en uke
Bildet på bussen er tatt i den vestlige byen Lviv onsdag. Samme dag som Verdens helseorganisasjon (WHO) konkluderer med at de aller fleste tilfellene av influensa i Ukraina kommer av svineinfluensa, også kjent som viruset A (H1N1).

I Ukraina skal 71 personer være døde av svineinfluensa den siste uken. Flere grenseoverganger er stengt av frykt for spredning.

Stenger grenseoverganger
Naboland som Russland og Slovakia har intensivert overvåkingen ved grenseovergangene til Ukraina etter at det ble kjent at landet sannsynligvis har et stort utbrudd av sykdommen.

Tirsdag opplyste myndighetene i Slovakia at de stenger to av fem aktuelle grenseoverganger for å hindre spredningen av svineinfluensa.

Russiske myndigheter sier de vil undersøke alle som kommer over grensen fra nabolandet. Personer med alvorlige symptomer blir satt i karantene.

Ifølge NTB har Polens president, Donald Tusk, bedt EU om å hjelpe Ukraina med å bekjempe epidemien. Han mener dette vil være både i Ukrainas og EUs interesse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.