RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar kontroll med boreskipsnybygg

Sist oppdatert:
Verdens ledende riggselskap, Transocean, lukter nå på videre ekspansjon gjennom nybygg.
Transocean som sammen med de andre store amerikanske riggselskapene har viste en langt mer konservativ holdning til bestillinger av nye rigger, har nå sikt seg posisjoner forhold til to bireskip som bygges på spekulasjon.

Det er klart etter at de har inngått en avtale med det private riggselskapet Pacific Drilling Ltd om å få eksklusive markedsføringsrettigheter til de to boreskipene som bygges ved det sørkoreanske Samsung-verftet.

I tillegg til markedsføringsretten, så har Transocean fått en opsjon på å kjøpe seg inn med 50 prosent i boreskipene gjennom overtagelse av 50 prosent av aksjene i et joint-ventureselskap sammen med Pacific Drilling Ltd.

De to boreskipene er av Samsung 100 design og skal etter planen bygges for boring på henholdsvis 10.000 og 12.000 fot og er dermed å betegne som ultra dypvanns enheter. Transocean skal betale 50 prosent av dokumenterte byggekostnader på tidspunktet for erklæring av opsjonen, dersom de tar en eierandel i boreskipene.

De to boreskipene skal leveres i 2009 og er foreløpig uten kontrakter. Avtalen mellom Transocean og Pacific Drilling løper frem til 30. november 2007, men kan forlenges med inntil fire måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere