RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar markedet AdNotam og blir nordisk

Sist oppdatert:
AdNotam reklamebyrå går sammen med danske NP3, svenske Funghi og finske Leine & Sandqvist og etablerer en ny nordisk byråkjede.

Alle de fire byråene vil fra neste uke hete Recommended.

Etableringen er en konsekvens av et stadig større fokus på Norden som ett marked. Dette gjelder naturlig nok i noe ulik grad for de fire byråenes eksisterende kunder, men ikke minst er fokus på nordisk organisering et viktig trekk i næringslivet generelt, forteller daglig leder Rune Røiseland i en pressemelding.

AdNotam, som har tilholdssted i Kristiansand, hadde en omsetning på 14 millioner i fjor og et positivt driftsresultat på 600.000 kroner i fjor. Det var en økning i resultatet på 400.000 fra året før og en omsetningsvekst på 3,7 millioner.

Det er rundt 16 ansatte i AdNotam og nå blir det nesten 140 kollegaer over hele Norden som skal samarbeide. Det er de ansatte selv som eier byråene i sine respektive land.

- Vi er annerledes fordi de fire byråene eies av de som jobber i dem, og ingen av

oss svarer for eiere på andre siden av kloden. Vi tror denne nærheten er unik og en vesentlig forklaring på at alle de fire byråene har hatt en positiv utvikling de siste årene til tross for den generelle stagnasjonen i markedet, mener Røiseland.

Det felles selskapet får navnet "Recommended Nordic", hvor de fire byråene er deleiere.

- Bak navnet ligger ett år med systematisering av kompetanse, formelle avklaringer som både forplikter og motiverer og arbeid med å integrere medarbeidere i effektive team på tvers av landegrensene. Et system med “lead agency" skal betjene kunder på en kostnadseffektiv måte, mener den daglige lederen i AdNotam.

Det er den danske virksomheten (NP3) som er klart størst i samarbeidet med nesten 100 ansatte. Da den første meldingen kom i august om et nordisk byråsamarbeid, åpnet de for muligheten å inkludere de baltiske stater i sammenslåingen. Det er foreløpig ikke blitt noe av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere