Gå til sidens hovedinnhold

Tar «matte» i bassenget

Tar du «matteknappen» får du 45 minutter svømmeundervisning hver eneste dag! I år velger 10.000 elever å gå på sommerskole.

- Er dere klare?
- Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Tjuefire små badeentusiaster står og tripper på tærne langs bassengkanten på Møllergata skole. Gjengen er bare en liten brøkdel av cirka 10.000 elever som har meldt seg på årets Sommerskole i Oslo. Byrådsleder Stian Berger Røsland forteller til Nettavisen at pågangen aldri har vært større.

- Det har blitt en gedigen suksess. Sommerskolen har kommet for å bli, sier byrådslederen til Nettavisen.

- Vi måtte innvilge to millioner kroner ekstra til Sommerskolen i år. Det var rett og slett for mange elever, sier han.

Skolen er nemlig gratis for alle. På den måten blir ingen ekskludert.

- Det var for øvrig det enkleste vedtaket vi noensinne har tatt, tilføyer byrådslederen.

Rektor Kirsten Riise lover en morsom kursuke for elevene , men lover også at de skal lære basisfag og grunnleggende ferdigheter av dyktige lærere .

- Ansatte i Sommerskolen Oslo har god faglig kompetanse. Det var over tusen søkere til jobb i Sommerskolen, og vi har ansatt personer med riktig engasjement , og godt kvalifisert i faget de skal undervise.

Fokuset ligger på å lære gjennom lek og praksis.

- «Vinterskolen» kan ha noe å lære av Sommerskolen, understreker Riise.

Tar «matteknappen»
Et av kursene ved Sommerskolen er uhyre populært, og heter «matteknappen». Her skal man utforske tallmønstre gjennom praktisk matematikk knyttet til kroppen, kosthold, helse, fysisk aktivitet og førstehjelp. Og den største gulroten: Alle får 45 minutter svømmeundervisning hver eneste dag!

- Det er kjempemorsomt å være her!, erklærer syv år gamle Vyom.

- Det er mye bedre å være på Sommerskole enn hjemme i ferien, tilføyer åtte år gamle Mali.

De er begge skjønt enige om at Sommerskolen er verdens beste sted å være akkurat nå, og bekrefter smilende at de lærer masse.

- Vi lærer noe bra hele tiden, forteller de.

Det er 3420 kursplasser med svømming av 11200 plasser totalt, hvorav samtlige er opptatt.

Praktisk for foreldrene
Rektor forteller at tilbakemeldingene fra foreldre er positive. Opplegget er meget praktisk for dem. Røsland sier seg enig.

- Sommerferien er mye lengre enn fellesferien, og mange foreldre jobber. Da kan de slippe av barna her på vei til jobb. På den måten slipper ungene gå rundt og drive dank, poengterer byrådslederen.

Og jungeltelegrafen har spredd de positive opplevelsene. Mange barn kommer tilbake, og tar gjerne med seg venner. Det har aldri vært flere elever på skolen om sommeren.

- Vi kombinerer moro med nyttig kunnskap. Elevene liker det. De får være aktive, samtidig som de knytter vennskapsbånd med andre barn, sier hun.

- Det er utelukkende positivt at vi klarer å knytte positive opplevelser opp mot skolen. Sommerskolen gjør nettopp det, sier Røsland.

Kommentarer til denne saken