RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar med Fjordland til Syden

Foto: fjordland.no (fjordland.no)
Sist oppdatert:
Vi kjøper hele 400.000 ferdigmiddager i julen.

(SIDE2:) - Vi får tilbakemeldinger fra forbrukere som arrangerer julebord med Fjordland-julemat. For eksempel fikk vi en telefon sent en lørdag kveld fra en julebordgjeng i Honningsvåg som bare ville ringe og takke for den gode maten, sier kommunikasjonssjef Anne Marit Rødland i Fjordland til Side2.

- Vi hører også om folk som drar til utlandet, eller Syden, i jula og som tar med Fjordland-julemat.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Nå elsker vi kjapp middag
Ifølge ferdigmatprodusentene er desember toppmåneden for inntak av ferdigmat. I fjor spiste vi cirka 2,5 millioner Grandiosa-pizza i tiden før jul. Historisk sett selger Stabburet mer ferdigpizza i tiden før jul, sammenlignet med resten av året.

Les mer: Glem ribba - her er julefavoritten!

Allerede i oktober startet Fjordland salget av sine juleretter. Og de selger cirka 400.000 julemiddager til sammen. Det er juletallerken som er den mest populære ferdigretten, deretter kommer pinnekjøtt, kalkunbryst og lutefisk.

Rødland tror dårlig tid er årsaken til at vi spiser mer ferdigmat i desember.

-Travle tider, man kjøper seg tid til å gjøre andre ting.

- Julestress
Side2s lesere er enig i at det er tiden det står på når man velger å kjøpe ferdigmat. I vår uhøytidelige spørreundersøkelse blant våre lesere svarer de fleste julestress, dårlig tid og lettvint som årsaker til at de kjøper ferdigmat.

Men hele 91 prosent sier at de ikke slenger Fjordland i kjelen, eller pizza i ovnen, oftere i julemåneden, enn resten av året.

Dette til tross for av at de fleste innrømmer at de ofte tyr til lettvinte middagsløsninger. 27 prosent sier at de spiser ferdigmat en eller flere ganger i uken. 49 prosent sier de går fotr ferdigløsninger innimellom, men at det er svært sjeldent.

27 prosent sier at de har smakt julematen fra Fjordland, og 12 prosent svarer at de allerede har spist julerettene flere ganger.

På julaften?
Det er imidlertid svært få som spiser ferdigmat på selveste julaften. Kun to prosent svarer at de har spist Fjordland 24. desember. Når det gjelder Grandiosa er tallet noe høyere, da sier syv prosent at de har spist frossenpizzaen på selveste julaften.

En leser forteller følgende årsak til at Grandiosaen ble inntatt på juleftan:

«Første julen jeg skulle feire med samboeren alene skulle jeg lage skikkelig julemiddag! Nå er jeg imidlertid ikke verdens beste husmor og kokk, noe samboeren raskt fikk merke! Ribba ble svidd, potetene ihjelkokt osv., eneste som var bra var julepølsa, men julepølse uten tilbehør er jo ikke noe særlig... Det ble Grandiosa den kvelden!»

Ribba på topp
Ifølge Side2-leserne er det uansett den hjemmelagde maten, og da helst ribba, som står høyest på høytidsdagen. 47 prosent spiser ribbe på julaften, 36 prosent spiser pinnekjøtt, syv prosent svarer «annet» som sin middagstradisjon, og fire prosent spiser kalkun. En liten andel har lutefisk eller torsk på julaften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere