Gå til sidens hovedinnhold

Tar med musikken fra Senegal

Før King Milo bosatte seg i Norge i jula 2012, hadde han gjort seg karriere som musiker i Senegal. Nå prøver han å gjøre det samme her.

SENTRUM: På stammespråket Wolof, men med engelske innslag, og i musikkstilen han selv kaller "No Stress", lager King Milo, eller Malick Samb som han egentlig heter, R&B-inspirert reggae.

Oppvokst i Senegal, er han engasjert i hva som skjer både i hjemlandet og i resten av verden.

– Jeg synger om kjærlighet og harmoni, men også om samfunnet og for eksempel om hjemløse. Jeg tror man kan være med på å forandre. Hvis alle spiller sin rolle, kan vi forandre verden.

– Det er menneskene som interesserer meg og som jeg synger om. Nabolag og samfunnet, og ikke nødvendligvis politikken.

HØR OG STEM PÅ KING MILO I BANDWAGON HER

Vanskelig å velge musikken

King Milo kommer fra en stor religiøs familie i Senegal. Bestefaren underviste i Koranen og onkelen var Imam. Moderne musikk var ikke sett lett på.

– Det var vanskelig, for de forsto ikke helt hva jeg ville og syntes ikke dette var så bra. De trodde moderne musikk kun handlet om sex, vold og gangstere.

Likevel valgte han musikken, og dro etterhvert til nabolandet Gambia for å lære mer om reggae-musikken.

Både der og i Senegal har han jobbet med flere kjente musikere, blant annet Daara J Family, som har gjort seg kjent i resten av verden og som han beskriver som sitt absolutte favorittband.

– Det var etter Daara J Family at jeg begynte med min helt egne greie, forteller han.

LES OGSÅ: I Bandwagon med splitter nytt band

I Bandwagon med kjærlighetshistorie

Bandwagon-låta "Love story", er som navnet tilsier en kjærlighetssang og ble skrevet i 2011. Videoen til låta er spilt inn i Senegal, og der har han også vært tilbake etter at han flyttet til Norge og spilt inn videoen "Senegal".

– De beste sangene er de hvor du virkelig føler noe og de som hører på kan kjenne seg igjen og kjenne på den samme følelsen, mener han.

Etter at han flyttet til Norge har han også skrevet låta "Immigration"

– "Immigration" er en viktig sang, som handler om det å komme til et nytt land.

– Mange afrikanere tror nok at Europa er et slags eldorado. Jeg vil fortelle dem at det ikke er tilfelle, at man må komme seg på skolen, lære og jobbe, men at så går det bra. På den måten vil jeg gi dem et håp.

SE VIDEOEN TIL "LOVE STORY" HER

Vil skape og formidle musikk i Norge

Etter å ha gjort karriere i Senegal, trenger King Milo nå å få vist seg frem også her i Norge. Det var grunnen til at han meldte seg på Bandwagon.

– Jeg la ut sangen fordi jeg tror det kan hjelpe meg. Jeg synes også at jeg fortjener det. Jeg tror på meg selv og jeg håper folk vil like låta for jeg jobber hardt.

– Dette handler jo om å gjøre noe for nye artister. Jeg må dele det jeg har og vise frem det jeg kan.

King Milo har blitt et fast innslag på Café Sørs jam session på søndager og spiller også en del på Cafe D'or. Det er heller ikke umulig at du finner ham spillende på gitaren sin i Karl Johans gate.

Nå er drømmen å snart kunne spille inn et 6-spors akkustisk album i Norge.

– Jeg må bare spille mye, booke jobber og få vist hva jeg kan.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG MØT ARTISTENE HER

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris