Tar opp kampen mot Boko Haram

Islamistgruppen Boko Haram har drevet over 1 million mennesker på flukt de siste årene, blant dem disse kvinnene som har søkt tilflukt i Ngouboua i Tsjad.

Islamistgruppen Boko Haram har drevet over 1 million mennesker på flukt de siste årene, blant dem disse kvinnene som har søkt tilflukt i Ngouboua i Tsjad. Foto: Emmanuel Braun (Reuters / NTB Scanpix)

Den afrikanske unionen (AU) vil ta opp kampen mot islamistgruppa Boko Baram ved hjelp av en ny regional styrke som skal telle 7.500 soldater.

30.01.15 05:48

- Boko Harams forferdelige overgrep, usigelige grusomheter, totale mangel på respekt for menneskeliv og hensynsløse ødeleggelser, er uten sidestykke, sier AU-kommisjonens leder Nkosazana Dlamini-Zuma.

AU ser nå på den nigerianske islamistgruppens frammarsj som en regional krise, som foruten Nigeria også rammer Kamerun, Tsjad og Niger.

AUs sikkerhetsråd møttes sent torsdag, og ble der enige om å opprette en regional innsatsstyrke på 7.500 soldater som skal ta opp kampen mot Boko Haram.

Landene i regionen lovet tidligere i måned å bidra med én bataljon hver til den nye styrken, til sammen 3.000 soldater, men AU mener at det må en større styrke til for å lykkes.

- Det anbefales at landene i regionen øker styrken til 7.500, sier Dlamini-Zuma.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.