RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar opp Orkla før kvartalsrapport

Dag J. Opedal, Orkla
Dag J. Opedal, Orkla Foto: Johannessen, Sara (Scanpix)
SEB Enskilda har tro på milliardoverskudd fra industrikonglomeratet til Stein Erik Hagen.

Analytiker Atle Vereide i SEB Enskilda har gjort små positive justeringer til estimatene til Orkla, og hever kursmålet i aksjen til 65 kroner fra 62 kroner.

Enskilda venter at Orkla vil legge frem et driftsresultat før amortiseringer på 1.150 millioner kroner for fjerde kvartal og dermed en bedring fra 998 millioner kroner i fjerde kvartal 2008. Før skatt ser de et overskudd på 1.024 millioner kroner.

De venter at Orkla vil ta nedskrivninger på 3,6 milliarder kroner knyttet til eierskapet i solenergiselskapet REC. Dette vil bli delvis motvirket av en gevinst på 3,5 milliarder kroner knyttet til salget av vannkraftvirksomheten.

- Vi tror Orkla vil moderat øke det relativt høye utbyttet fra 2,25 kroner for 2008 til 2,50 kroner for 2009 til tross for nedskrivninger i REC. Nedskrivningene har ingen kontanteffekt ulikt salget av vannkraft eiendelene på 6 milliarder kroner, skriver analytiker Atle Vereide i SEB Enskilda.

Orkla legger frem sitt resultat for fjerde kvartal 11. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere