RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar Statoil-gevinsten

Sist oppdatert:
Rasmussengruppen i Kristiansand har vært Statoils største private aksjonærer, men nå har familieselskapet fått høydeskrekk og tar gevinst på flere hundre millioner
I 2003 og 2004 hadde familien Statoil-aksjer for opp i mot en halv milliard kroner, opplyser investeringsdirektør Jostein Devold i Rasmussen-gruppen til Dagens Næringsliv.

Fra 10. desember til 31. desember solgte Rasmussen seg ned fra 2,16 millioner til 1,3 millioner Statoil aksjer og var da 62. største aksjonær. Nå er de ute av topp 100-listen etter nye nedsalg.

Investeringsdirektør Devold vil ikke opplyse overfor DN eksakt hvor mange Statoil-aksjer Rasmussen nå sitter på, bortsett fra at det bare dreier seg om «lite grann».

– Det er en løpende vurdering. Alle ser at oljeprisen er veldig høy nå. Vi tror forsåvidt på en høy oljepris, men det er ikke unaturlig å redusere posisjonen på dagens nivå. Man kjøper aksjer når man synes det er billig, og selger når man har nådd noen kursmål, sier Devold.

Meglerhuset First Securities har i flere uker hatt høydeskrekk når det gjelder Statoil-aksjen, og gjentok i går sin salgsanbefaling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere