*Nettavisen* Nyheter.

Tar ut forliksklage mot Farouk

Foto: (Scanpix/Montasje)

Stiftelsen Martines Minnefond for Rettferdighet er klare til kamp.

25.01.11 11:28

Stiftelsen Martines Minnefond for Rettferdighet har denne uken brakt saken inn for norsk rettsvesen via en forliksklage mot den drapsmistenkte jemenitten Farouk Abdulhak.

Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept i en kjeller i en fasjonabel London-leilighet 16. mars 2008.

Les også: - Her skjuler Farouk seg

På bakgrunn av at familien Abdulhak ikke har besvart stiftelsens brev om forliksklage innen angjeldende frist, har stiftelsen nå tatt ut forliksklage i norsk rettssystem. Klagen blir håndtert av advokat Bjørn Stordrange fra advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA.

- Det er rett og slett slik at vi ikke har fått tilbakemeldinger på om Farouk Abdulhak vil la seg utlevere til Storbritannia, og da må vi gå til dette skrittet. Vi håper at Farouk vil se det som fordelaktig å forklare seg for britiske domstoler, slik at vi kan rydde opp i denne saken, sier styreleder i Martine-stiftelsen, Marcus Rolandsen, til Nettavisen.

- Vi mener at det er fordel for begge familier at Farouk forklarer seg for britiske domstoler, slik at de to foreldrene som har mistet sin datter får vite hva som har skjedd, og slik at Abdulhak-familien ikke mister siste rest av sin ære, sier Rolandsen.

Stiftelsen har også engasjert den amerikanske advokaten Tom Lankford med kollegaer for å vurdere videre rettslige skritt i USA.

Rolandsen understreker at dersom Farouk Abdulhak innen rimelig tid blir utlevert for en rettferdig rettergang i Storbritannia, vil den rettslige behandlingen bortfalle.

- Kan ha forbrutt seg mot terrorlovgivning
Nettavisen har tidligere skrevet at Shaher Abdulhak trolig var involvert i ulovlig våpensalg med Iraks tidligere diktator Saddam Hussein.

Dette er et direkte spor som stiftelsen vil følge opp.

- Stiftelsen har ifølge Rolandsen også mottatt indikasjoner og konkrete tips om at Shaher Abdulhak kan ha forbrutt seg mot internasjonal terrorlovgivning. Disse tipsene vil bli vurdert av stiftelsens amerikanske advokater samt de respektive lands myndigheter, lyder pressemeldingen.

Les også: - Farouks far solgte jagerflydeler til Saddam

- Stor fordring i DNO
Advokat Bjørn Stordrange forklarte Nettavisen i november Farouks tilknytning til Norge slik:

- Det er ingen tvil om at ofrene - familien til Martine og hennes venner, som har fått avbrutt studier, er i Norge. På Abdulhaks side ser vi at familien har store eierinteresser og en fordring på et tresifret millionbeløp i et mellomstort selskap som er børsnotert (DNO, red.anm.), sa Stordrange.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.