Tåregass mot 1. mai-tog

ARBEIDERNES DAG I HELLAS: Opprørspoliti sliter med å komme seg bort fra en bensinbombe under demonstrasjonene i Aten 1. mai.

ARBEIDERNES DAG I HELLAS: Opprørspoliti sliter med å komme seg bort fra en bensinbombe under demonstrasjonene i Aten 1. mai. Foto: (Reuters/Scanpix)

Det går hardt for seg når arbeidere feirer dagen sin i Hellas.

01.05.10 17:16

Demonstranter som benyttet 1. mai til å vise sitt sinne over den økonomiske krisen i Hellas, ble møtt med tåregass av gresk politi.

Sky News melder at det gjennom dagen har oppstått voldelige konfrontasjoner i gatene i Aten. Opprørspoliti har med både tåregass og batonger gjengjeldt mindre brannbomber og angrep fra demonstranter.

Unge demonstranter

Protestene lørdag understreker den de greske arbeidernes motstand mot lønnskutt, avgiftsøkninger og pensjonsreduksjoner. Disse er forventet å komme som en følge av krisepakken.

Det var unge demonstranter i den nordlige byen Thessaloniki, som først fikk unngjelde da politiet så seg nødt til å gripe inn med tåregass. De gikk ut av det tradisjonelle 1. mai-toget, og gikk til angrep på banker og forretninger.

Nå har også politiet stilt seg opp i tilfelle demonstrasjonene i Aten skal komme ut av kontroll. Rapporter tyder på at politiet i hovedstaden allerede har støtt sammen med demonstranter, og at det er brukt tåregass under mer sporadiske opptøyer.

Avtale søndag

Titusenvis av demonstranter er ventet å samle seg i Aten i løpet av dagen. De vil igjen protestere mot innstrammingstiltakene regjeringen har innført for å redde en skadeskutte økonomi.

Den greske statsministeren tar på alle måte situasjonen alvorlig. Georgios A. Papandreou beskriver opptøyene lørdag som en nasjonal krisesituasjon og karakteriserer kampene som en krigssituasjon.

Les også:Smertefull gresk krisepakke

Hellas’ avtale med EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) blir offentliggjort søndag, opplyser en regjeringskilde i Aten. Det melder NTB.

- Avtalen vil bli offentliggjort under regjeringsmøtet søndag, trolig om morgenen, og deretter presentert i større detalj under en pressekonferanse av finansministeren, tilføyer kilden.

3230

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag