Gå til sidens hovedinnhold

Tåregass mot demonstranter i Aten

Aten (NTB-DPA-AFP): Politiet brukte tåregass og vannkanoner mot demonstranter som kastet bensinbomber utenfor nasjonalforsamlingen i Aten foran en viktig avstemning om nye sparetiltak.

Sammenstøtene brøt ut etter at en fredelig demonstrasjon med mer enn 70.000 deltakere var avsluttet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Ifølge politiet sto en gruppe på nærmere 300 personer bak uroen. Et tjuetall ble pågrepet.

Demonstrantene protesterte mot varslede skatteøkninger og kutt i lønninger og pensjoner som de folkevalgte skulle ta stilling til senere på kvelden. Den nye sparepakken skal gi offentlige innsparinger på nesten 100 milliarder kroner.

- Folk har kommet hit i dag for å protestere mot innstramningene som vil sette oss flere hundre år tilbake i tid. De avskaffer rettighetene våre og tar fremtiden fra barna våre, sa læreren Thanassis Pargas under den fredelige demonstrasjonen.

Det var ventet at den konservative statsministeren Antonis Samaras ville få flertall for sitt forslag. Men Samaras' sosialdemokratiske koalisjonspartnere, PASOK og Demokratisk venstre, har murret mot sparepakken.

Pakken er en forutsetning for at Hellas skal kunne motta en ny delutbetaling på 31,5 milliarder euro eller vel 230 milliarder kroner i krisehjelp fra EU, den europeiske sentralbanken ESB og det internasjonale pengefondet IMF. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året