*Nettavisen* Nyheter.

Tåregass mot demonstranter i Islamabad

Islamabad (NTB-Reuters-AFP): Den pakistanske regjeringen vil ikke bøye seg for krav fra en radikal religiøs leder om at den må gå av. Kravet strider mot grunnloven, sier innenriksminister Rehman Malik.

15.01.13 08:00

Politiet skjøt i luften og brukte tåregass mot regjeringsfiendtlige demonstranter i Islamabad tirsdag morgen. Demonstrantene, med den religiøse lederen Tahir-ul Qadri i spissen, vil ha en «fredelig revolusjon» i Pakistan.

De krevde at regjeringen går av og at nasjonalforsamlingen oppløses innen klokken 11 lokal tid. - Etter det vil folk her treffe sine egne beslutninger, ropte Qadri fra en skuddsikker boks mens demonstrantene kastet sten mot politiet.

Hans krav om reformer og at militæret må bli med i et forretningsministerium, blir av kritikere sett på som et forsøk fra spesielt militæret om å utsette valgene i vår og spre politisk kaos. - Vi vil ikke godta kravene fordi de er grunnlovsstridige, sa innenriksminister Malik.

Qadris tilhengere sier hans krav om reformer og bekjempelse av korrupsjon kan være løsningen på Pakistans problemer. Landet sliter med en svak økonomi, energikrise og omfattende islamistisk vold. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.