Tårevåt integrering

Litt for mange følelser settes i sving når en tilbakestående gutt blir maskot for et fotballag og en hel skole.

Mitt navn er Radio (Radio) – USA 2003. Regi: Michael Tollin. Med: Cuba Gooding Jr., Ed Harris, Sarah Drew, Debra Winger m.fl.

Aldersgrense: 7 år.

En sentimental søtsuppe av dimensjoner er festet til lerretet gjennom historien om gutten Radio. En tilbakestående kar med en helt spesiell interesse for radio. En einstøing som blir tatt under vingene til skolens fotballtrener.

Skreller man bort noen lag med sukkersøt tristesse ser man kanskje noen skuespillprestasjoner. Både Cuba Gooding jr. og Ed Harris, som henholdsvis evneveik og hovedtrener, glimter til i denne varme historien.

Filmen er basert på Robert "Radio" Kennedys virkelige liv. Sammen med hovedtrener Harold Jones ble denne karen en kjent figur i miljøet på byens high school. Dette skjer så klart ikke uten komplikasjoner.

Det er i det hele tatt lagt opp til at publikum skal engasjere seg i denne filmen. På 60- og 70-tallet var ikke integrering av psykisk utviklingshemmede svært utbredt i den vestlige verden. Dermed blir også denne historien fra virkeligheten ganske rørende.

Fotballtreneren er på alle måter forut for sin tid. Det kan man ikke akkurat si om filmen. Det pøses på med filmklisjer for å få publikum til å ta frem lommetørkle. Det blir rett og slett litt for mye av det gode.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag