RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FÅR INGENTING: Hvis det danske prinseparet skulle skilles, står prinsesse Marie uten noen rett til prins Joachims verdier.
FÅR INGENTING: Hvis det danske prinseparet skulle skilles, står prinsesse Marie uten noen rett til prins Joachims verdier. (Scanpix)

Tårevåt Joachim fikk sin Marie

Sist oppdatert:
Prins Joachim falt nesten sammen under bryllupsseremonien da han så sin vakre brud. Se bilder fra bryllupet!

(MØGELTØNDER/SIDE2): Rank og rett ankom prinsen sammen med sine to små sønner Nikolai (9) og Felix (5) til Møgeltønder kirke på slaget 16.30 lørdag ettermiddag.

Nervøs
Mens prins Joachim (38) småpratet tydelige nervøs med Nikolai, ankom de kongelige på rekke og rad.

Kronprinsesse Mette-Marit kom i en blekrosa gallakjole med flott kronprins ved sin side. En tydelig gravid prinsesse Märtha Louise kom i en champagnefarget gallakjole med krepptopp som pent fremhevet den voksende magen. Ari Behn var ved hennes side.

Les også: Strålende gravid og sammen igjen

Vakker
Da Marie Cavallier (32) ankom den røde løper foran kirken og skred ut av bilen arm i arm med sin far – holdt det tre meter lange sløret å blåse bort i den kraftige danske vinden. Men bruden tok det hele med fatning og smilte til fotografene og de fremmøtte.

Den vakre brudekjolen i silketaft er selvsagt haute couture inspirert av 1800-tallets Calais-kniplinger med blomstermotiv i franskbroderi. Prinsesse Marie så strålende ut med et tre meter langt slør, en vakker brudebukett med liljer og et diadem som har tilhørt dronning Margrethe. Diademet er en gave til den nye prinsessen og hennes svigermor fikk det i sin tur av sine foreldre - kong Frederik og dronning Ingrid. Prins Joachim kom i infanteriets gallauniform - i en særdeles dekorert utgave.

Prinsen måtte holde seg fast i sine små gutter da Marie kom mot han opp kirkegulvet. Han gråt åpenlyst og det var tydelig at nervøsiteten slapp da hun endelig sto ved hans side ved alteret og stolene som var pyntet med et hjerte av blomster.

Fransk
Det var selvsagt svært mange franske gjester i bryllupet og presten gjorde et nummer ut av det ved å si oui – altså ja, noen ganger før brudeparet skulle si ja. Men to presten absolutt ikke glemte i sin tale til brudeparet var de småtrøtte lilleprinsene, Felix og Nikolai. Marie blir nå stemor til barna prins Joachim har med Alexandra. Felix tok dette med knusende ro og tok en liten blund under talen.

Det ferske ekteparet flytter inn i Schackenborg Slott i den lille landsbyen Møgeltønder der de skal bo med Joachims sønner når de ikke er hos moren og forhåpentligvis få barn sammen.

80

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere