RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tarzan beklager på vegne av romfolket

BEKLAGER: Tarzan (midten) beklager på vegne av hele romfolket at det ble stjålet roser fra en grav på søndag. Han har også kjøpt nye roser. Ellen Margrethe Budde (t.v.) i «Folk er folk» er overrasket over tyveriet. Til høyre står tolken
BEKLAGER: Tarzan (midten) beklager på vegne av hele romfolket at det ble stjålet roser fra en grav på søndag. Han har også kjøpt nye roser. Ellen Margrethe Budde (t.v.) i «Folk er folk» er overrasket over tyveriet. Til høyre står tolken Foto: Frederik Ringnes (Drammens Tidende)
Sist oppdatert:
Søndag ble det stjålet roser fra en grav i Drammen. Nå beklager Tarzan på vegne av hele romfolket.

(DRAMMEN) Drammens Tidende: Tarzan distribuerer magasinet «Folk er folk». Han sier det er tiggere som stjal rosene, og han har selv vært i kontakt med dem.

- Vi som jobber for «Folk er folk» snakker knapt med tiggerne. Men da vi fant ut om tyveriet, oppsøkte vi tiggerne og snakket til dem. Romfolket har klart seg i Drammen så lenge fordi vi ikke gjør dumme ting, så da måtte vi si ifra at dette ikke er akseptabelt, sier Tarzan til Drammens Tidende.

Les også:Familien satte roser på sønnens grav - fant de igjen hos roseselgerne

- Ikke dårlige mennesker

Tarzan forteller at han aldri har hørt om lignende i Drammen før. Av tiggerne fikk han til svar at det var sulten og nøden som ble for stor. At de bare måtte ha en måte å få inn noen raske penger til en matbit. Det unnskylder likevel ikke handlingen, mener han.

- På vegne av hele romfolket vil jeg beklage denne hendelsen overfor familien. Det er ikke slik vi skal oppføre oss her i Norge, og det var en dum feiltakelse av disse menneskene sier Tarzan. 

Saken fortsetter under bildet.

FACEBOOK: Dette bildet la Arne Blokkhus ut på Facebook søndag, av sønnens grav der rosene er stjålet og av de som skal ha stjålet rosene. Oppdateringen nærmer seg seg 1000 delinger søndag kveld.


Var tigger selv

Samtidig understreker magasin-distributøren, som leier et hus i området sammen med familien, at han ikke bærer nag til tiggerne. Det er ikke lenge siden han var i samme situasjon selv.

- Tiggerne og magsinselgerne er verken venner eller fiender. De gjør det de må for å overleve, uten at de er dårlige mennesker av den grunn. For tre år siden var jeg og familien min tiggere vi også, så vi har vært i den samme situasjonen, før vi fikk hjelp av «Folk er folk».

Nå har han opprettet eget firma, og tjener penger på å videreselge magasinet til gateselgere. Det som blir til overs etter at husleia er betalt, sendes hjem til barnebarna i Romania. Drømmen er at de kan komme til Norge og gå på skole, skriver Drammens Tidende.

Kjøpte nye blomster

Også Ellen Margrethe Budde i «Folk er folk» ble overrasket da hun leste om tyveriet.

Religionen betyr så mye for romfolket, at å stjele fra en grav trodde hun ikke de kom til å gjøre. Hun understreker likevel:

- Når magen rumler, er de fleste av oss i stand til å gjøre mye rart.

Tarzan har kjøpt inn en ny bukket med roser, som han ønsker å gi til familien som ble frastjålet blomstene fra graven. Han håper familien vil ta imot rosene som en del av beklagelsen på vegne av romfolket.

Les flere saker hos Drammens Tidende.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere