500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Tastaturtelefon fra Nokia

Førsteinntrykket av Nokia 6820 var ganske kjedelig. Men med fullt tastatur og solid utførelse, sjarmerte Nokia 6820 etterhvert testerne. Les alt om 6820 her.

Nokia har kommet med en oppfølger til sin 6800. Den nye versjonen, 6820, har en del nyheter og har beholdt det nyskapende designet som 6800 kom med.

Ved første øyekast ser 6820 ut som en helt vanlig Nokia-telefon, men skjult under et lokk har telefonen et fullt tastatur med norske tegn.

Riktignok må du betjene det med tomlene, men denne tohåndstastingen gjør det mye enklere å knaste ned sms’er og notater.

Blåtann-støtte
6820 er både slankere og mindre enn sin forgjenger, og navigasjonsknappen i midten kan nå brukes trykktast også.

Kanskje aller best er det at Nokia har gitt 6820 støtte for Blåtann, og telefonen har også fått et kamera. Dessverre har det bare 355 x288 oppløsning, men det kan også ta korte videoklipp.

Men dette er ikke telefonen for deg som kommuniserer via bilder. Skjermen er liten og dårlig, og kameraet har som sagt ikke så mye å by på.

Skriveredskap
For deg som er glad i å skrive, er derimot 6820 en ypperlig telefon. Tastaturet gjør at du kan skrive på en tilnærmet vanlig måte, og du vil sende sms’er eller bare ta notater er 6820 helt super.

En poetspire har for eksempel alltid en skriveblokk for hånden, og du trenger ikke gå inn i noen meny for å finne notatfunksjonen når inspirasjonen slår ned. Flipp opp telefonen og knast i vei, i ett notat har du plass til 3.000 tegn.

Og for en journalist på pressekonferanse er 6820 helt ypperlig for å notere sitater og annen informasjon.

Dessuten slipper du å skrive alt inn på PC-en din på nytt etterpå, enten kan du sende notatet via e-post til kontoen din eller bruke IR eller Blåtann for å overføre mesterverket til PC-en.

Mye teknologi i liten pakke
Nokia har også lagt til tribånd-muligheter og støtte for EDGE, som gir raskere dataoverføring. Borsett fra i Norge, hvor teknologien foreløpig ikke støttes.

Det er selvsagt full støtte for de aller fleste nødvendige teknologier som MMS, Java, polyfonisk lyd og WAP 2.0.

Menyer og grensesnitt er fortsatt umiskjennelig Nokia, og det er ingen dramatiske endringer i forhold til andre telefoner fra finnene. Enkelt, lettfattelig og brukervennlig er stikkordene.

Telefonen kommer med en hel del spill forhåndsinstallert. Bilder og videoopptak du har tatt legges i galleri-mappe, og kan sendes via MMS, IR eller Blåtann til venner og bekjente, eller andre enheter du måtte ha.

Konklusjon:
Da vi først fikk lagt hendene på 6820 ble vi ikke særlig imponerte over designet. Ikke det at telefonen er stygg, den ser bare litt kjedelig og normal ut i lukket tilstand.

Men tastaturet imponerte, og vi ble raskt svært glade i den lille Nokia’en. Dessverre er prisen litt stiv, 4.000 kroner må du punge ut med.

Liker du å skrive, enten det er sms eller bare notater, så kan vi definitivt anbefale 6820. Det skulle ikke forundre oss om studenter med kjappe fingre etter hvert ser nytten av å ta forelesningsnotater med tastaturtelefonen.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene