RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tastet feil - tapte 250.000

Sist oppdatert:
Opplevde alle småaksjonærers skrekk.
En småaksjonær tapte tirsdag minst 250.000 kroner etter en tastefeil.

Årsaken til dette var en såkalt stop loss-ordre i CanArgo som privatkunden la inn hos DnB NOR Markets, skriver Finansavisen.

Denne typen ordrer et et redskap for å minimere tap på en fallende aksje, og aksjen kan da selges til en limit-pris som kunde setter.

Falt lynraskt

Fordi CanArgo er en forholdsvis lite likvid aksje, lå det få kjøpsordre inne da denne stop loss-ordren ble utløst. Prisen falt derfor lynraskt ned til kundens limit på seks kroner. Demed forduftet kundens verdier i rekordfart, og tapet skal ifølge avisen være minst 250.000 kroner.

-Det er jo veldig trist for denne kunden, men dette er jo en påminnelse om at stop loss-ordrer ikke må brukes ukritisk i tilfeller med lite likvide aksjer, sier Sveinung Hartvedt i DnB Nor Markets til avisen.

Blir ikke slettet

Oslo Børs opplyste i forbindelse med feiltastingen at de vurderte å kansellere handlene i tråd med Norex-reglementet, men etter å ha gått gjennom hendelsen opplyser børsen at de ikke kommer til å kansellere handlene, men at det åpnes for at partene seg i mellom kan kansellere ved egne avtaler.

- Det er ikke gjort noen direkte feil og ordrene var lagt inn bevisst. Derfor ser vi ingen grunn til å slette handlene, sa pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til NA24 iMarkedet tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere