*Nettavisen* Nyheter.

Tatoverer fregner

FREGNER kan være svært pikant, og mange ønsker seg et lett dryss på nesetipp og kinn, ifølge ansiktstatovør Solvår Hegge. Foto: Privat/sols.blogg.no

En prikk ved nesa er mest populært, men stadig flere tatoverer fregner.

10.07.11 11:50

(SIDE2): For deg som ikke er «velsignet» med fregner fra naturens side - ikke fortvil! Nå kan det nemlig utføres med permanent makeup.

- Det er en kort prosess å få tatovert på seg fregner. Det tar bare 2-4 minutter å tatovere hver prikk. Du må komme tilbake om tre uker, og gjøre samme prosess om igjen - noe som er inkludert i prisen. Dette er fordi permanent makeup kun tatoveres i det ytterste hudlaget (0,2-03 mm), og en del flasser av første gangen, sier Irene He Gramdal, fra Irenes Permanent Makeup til Side2.

Ønske om å være unik
Irene tror denne trenden skyldes en periode hvor mange ønsker å sette en liten spiss på utseende. Likevel er ikke dette noe som store deler av den norske befolkningen har kastet seg over, ennå i alle fall.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Av cirka 100 kunder er det kanskje to til fire personer som ønsker å tegne noen fregner, eller små punkter i ansiktet. Antallet øker, men mest for de fra sørligere steder som Asia, Afrika, Sør-Europa og lignende. Personer fra Norge foretrekker å få tatovert en liten «prikk» eller to i ansiktet. De fleste tar en prikk rett ved siden av leppa, sier Gramdal.

Solvår Hegge som står bak Norges største «permanent makeup og tatoveringsblogg» - og som har drevet med ansiktstatovering i 12 år, har også fått forespørsler om tatovering av fregner. Hun skriver på bloggen sin at en av kundene hennes hadde tegnet fregner på seg selv hver eneste dag, og at hun hadde gjort det i mange år før hun endelig fikk dem permanent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat/Sols.blogg.no

En fiks idé
- Fregner er for mange «søtt», og derfor ønsker de dem permanente da de tegner på seg fregner hver eneste dag. Jeg har det ikke på menyen min, da dette ikke går under «vanlige» behandlinger. Hadde jeg satt fregner på prislisten min tror jeg det hadde kommet flere kunder for å få dette utført, sier Hegge til Side2.

- Fregnene går vekk av seg selv om de ikke fylles på jevnlig, og om dette ikke utføres riktig . Det kan være like greit, da dette kan være en fiks idé en periode i livet!

Inngrepet skal ikke medføre noen helserisiko - og koster rundt 1500 kroner per behandling, da fregnene kun tatoveres inn i ytterste huslag uten blødninger. Hegge skriver at fargen som benyttes i behandlingen er medisinsk testet og godkjent, og at bransjen ikke har noen indikasjoner på at dette medfører noen som helst risiko.

- Det er svært sjelden noen får allergiske reaksjoner. Jeg har ikke opplevd dette en eneste gang siden jeg startet i 1999. Om du er allergisk, eller i tvil, kan vi utføre en liten test, en såkalt touchtest før behandlingen settes i gang.

Mattilsynet ønsket i 2008 tryggere produkter til injisering i huden i kosmetisk hensikt inklusive permanent makeup og andre tatoveringsprodukter. Norske produsenter og importører av slike produkter ble blant annet underlagt meldeplikt. Les mer på Mattilsynet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.